Първа негативна реакция срещу одобрените от правителството помощи за около

...
Първа негативна реакция срещу одобрените от правителството помощи за около
Коментари Харесай

Ицо Хазарта против обещаните от Борисов помощи за музикантите

Първа отрицателна реакция против утвърдените от държавното управление помощи за към 1000 музиканти. Рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта, разкритикува постигнатото съгласие между премиера Борисов и представители на музикалните създатели на свободна процедура по време на среща в държавната постройка в събота. 

" Идеята за разпределяне на по 4350 лв. на към хиляда български музиканти е безусловно несправедлива и неприятна. Компенсации (а не „ помощи‘) за 2020 година би трябвало да бъдат отпускани съгласно приходите, които музикантът е заявил и съгласно налозите и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години. Нищо заслужено няма в това да приравниш хитреца, който крие 90% от приходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на страната всяка година. Вярвам, че държавното управление има интерес да подтиква всеки човек да заплаща налози върху действителните си приходи и считам, че в този момент е идеалният миг да го покаже. Относно наложителната квота за лъчение на българска музика в медиите – това постоянно е бил избавителният пояс на всички некадърници. Подобна квота би имало логичност да се приложи само в държавното радио и в Българска национална телевизия. Изключително непочтено е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не желаят. Като не умееш да направиш хубава ария – дай да създадем закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и малките екрани ", написа Ицо Хазарта на формалната си страница във Фейсбук.

По-рано стана ясно, че към 1000 музиканти ще получат по 4350 лв. (3250 лв. плюс 1100 лв. осигуровки) като за задачата са планувани 4 267 000 лв.. Това бе договрено по време на среща в Министерския съвет сред премиера Бойко Борисов и изпълнителите Рут Koлева, Орлин Павлов, Росен Ватев и Марина Василева.

Средствата ще бъдат обезпечени още през идната седмица от Министерския съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР