Партньорството ще внедри телематика от следващо поколение в областта на

...
Партньорството ще внедри телематика от следващо поколение в областта на
Коментари Харесай

LG Electronics и Here Technologies си партнират в областта на автономните коли

Партньорството ще внедри телематика от последващо потомство в региона на самоуправляващите се коли

LG Electronics (LG) ще работи взаимно с HERE Technologies (HERE), световен снабдител на цифрови картографски и позициониращи услуги, с цел да даде решение от последващо потомство за самостоятелни коли. Решението съчетава най-новата телематична технология на LG с високопрецизните картографски данни и позициониращи услуги, предоставяни от платформата HERE Open Location Platform. С това партньорство двете компании имат за цел да дават на производителите на коли по целия свят благонадежден информационен хъб за коли с висока степен на автоматизация, както и за изцяло самостоятелни коли.

Телематиката е промишленост, която основава интеграция сред телекомуникациите и информатиката, с цел да подсигурява надеждност при транспортните средства и да даде мултимедийни услуги като навигация, потвърждаване на локация и незабавна помощ чрез разнородни информационни технологии, от GPS и DMB (Digital Multimedia Broadcasting) мрежи до Bluetooth, Wi-Fi и мобилни връзки. LG е водач на световния пазар за телематика от 2013 година и компанията е ангажирана да даде решения от последващо потомство, които оферират високо прецизна картографска информация, с цел да посрещне потребностите на бързо разрастващата се промишленост за самостоятелни коли.

HERE е водещият в света снабдител на картографски данни и позициониращи услуги за автомобилната промишленост и понастоящем поддържа повече от 100 милиона коли на пътя. Компанията също работи и с автомобилните производители за създаването на HD Live Map, високо прецизната си картографска услуга, основана в облака, която поддържа системите за асистиране на водача ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) и решенията за автоматизирано шофиране. LG има намерение да внедри HD Live Map в решението, което предлага на автомобилните производители и което разпознава всички пътища и околни детайли, като маркировка на платната, стоп знаци, пешеходни пътеки, знаци за ограничавания в скоростта и светофари. Важността на интелектуалната благосъстоятелност и капацитетът й бе емфатичен през 2015 година, когато консорциум от международни автомобилни производители, формиран от Audi, BMW и Daimler, закупи HERE. От тогава, към компанията се причисляват и други вложители от софтуерната промишленост.

Когато бъде изцяло създадена, телематиката ще изиграе основна роля като информационен хъб за самостоятелни транспортни средства. Първо, датчиците в системата за асистиране на водача ADAS, формирани от камери, радар и лидар, разчитат околната среда и изпращат данните към облака, дружно с информация за разположените наоколо транспортни средства, събрана посредством V2X технологията (Vehicle-to-Everything). Цялата събрана информация бива непрекъснато оценена и излъчена към телематичните системи на колите, с цел да даде персонализирана шофьорска информация.

Решенията на LG в региона на телематиката поддържат разнообразни информационни технологии - от GPS до Bluetooth, Wi-Fi и мобилна връзка. Инженерите на LG работят старателно, с цел да разработят 5G артикули, които ще бъдат от четири до пет пъти по-бързи от LTE с 90-процентно понижение на латентността, а това ще ги направи идеални за ръководството на колите от последващо потомство.

" Радваме се, че взаимно с HERE можем да представим нов стандарт при решенията за мобилни връзки в самостоятелни коли. HERE разполага с ненадмината технология за навигиране на транспортни средства, " сподели Ким Джин-Йонг, изпълнителен вицепрезидент на дивизията на LG Vehicle Components Smart Business Unit. " С сътрудници като HERE, LG може да продължи да развива идващото потомство технологии за свързани коли, с цел да помогне на автомобилните производители да навлязат в ерата на самоуправляващите се транспортни средства. "

" За да могат да работят безвредно и дейно, самостоятелните коли ще имат потребност от голям брой надеждни източници на данни и мощни информационни технологии, " сподели Муун Лий, вицепрезидент на бизнеса на HERE за Азиатско-тихоокеанския район. " Вярваме, че нашите услуги, основани на платформата Open Location Platform могат да изиграят значима роля при създаването на телематични технологии от последващо потомство и се радваме, че дружно с LG ще можем да работим, с цел да създадем това действителност. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР