Партньорството между Китай и Русия обхваща всички сфери и няма

...
Партньорството между Китай и Русия обхваща всички сфери и няма
Коментари Харесай

Анализатори: Китай е победител от войната в Украйна, Русия не се нуждае от военната му помощ

Партньорството сред Китай и Русия обгръща всички сфери и няма области, които да останат вън от него. То не е подчинено на мимолетни ползи, а на дълготрайна тактика. Тя следва да образува освен руско-китайските връзки, само че и бъдещето на света. За първи път публично беше конституиран вторият полюс в един биполярен от геополитическа позиция свят. Това заяви международният анализатор проф. Захари Захариев в ефира на " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9946
По думите на международния анализатор Илия Лазаров  " Китай е огромният победител от рецесията в Украйна ".

" Големият сътрудник е Китай, а Русия няма избор и би трябвало да играе тази игра. Китай ще се опита да обхване целия азиатски континент. Той става световна мощ, равнопоставена на Съединени американски щати ", акцентира той.

Според проф. Захариев " няма огромно значение дали Пекин ще въоръжи Русия, защото това е дребно камъче, което се хвърля във връзка с НАТО ".

" Русия не е опряла до това да има потребност от военно-техническа поддръжка от Китай. Всичко, което се прави в Китай, е по съветски пример - употребяват се даже експерти, които идват от Русия ", безапелационен бе той. 

Пред Bulgaria ON AIR Лазаров акцентира, че  " Русия е била принудена да отстъпи своето място като втора мощ в света, а Китай е алтернативата ".

" Администрацията на Байдън позволи да бъде нарушена наричаната от мен " Доктрина на Кисинджър " - Китай и Русия в никакъв случай да не бъдат дружно ", означи още гостът. 

Двамата събеседници разясниха и предложения от Китай проект за потушаване на войната.

" Този кротичък проект не съдържа конкретика във връзка с това по какъв начин да се излезе от войната. Това е ярка проява на волята и желанието на Китай да покаже, че няма проблем от международната политика, който може да бъде решен, без да се чуе гласът на страната ", счита проф. Захариев. Анализаторът добави, че " няма глоба на Съвета за сигурност във връзка с санкционните дейности на Запада по отношение на Русия ".

Колегата му поддържа изказванието му, че  " Организация на обединените нации е импотентна ", като посочи, че организацията се е изчерпала.

" Китай не може да си разреши спор със Запада, тъй като сме основният покупател на китайските артикули ", сподели Лазаров.

" Инициативата на Китай за кротичък проект за Украйна е извънредно потребна за Путин и съветското управление ", заключи проф. Захариев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР