Партньорство.24 часа:Президентът Радев обсъди с Джон Съливан стратегическото партньорствоДържавният глава

...
Партньорство.24 часа:Президентът Радев обсъди с Джон Съливан стратегическото партньорствоДържавният глава
Коментари Харесай

Преглед на печата

Партньорство.

" 24 часа ":

Президентът Радев разиска с Джон Съливан стратегическото партньорство

Държавният глава Румен Радев е разговарял на " Дондуков " 2 със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан, който е на посещаване в България. В срещата е взел участие и дипломат Ерик Рубин. Във фокуса на диалозите са били стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, както и развиването на двустранното съдействие, оповестиха от прессекретариата на президента, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът Радев е изразил интереса на страната ни към разширение на икономическия продан и увеличение на вложенията от Съединени американски щати в сфери с висока добавена стойност и осведомителните технологии. По думите му България се утвърждава като районен софтуерен водач и притегля от ден на ден специалисти и софтуерни компании от района и Европа.

Памет.

" Дума ":

Стотици уважиха паметта на шестте ястребинчета

Стотици поданици и посетители на община Антоново отдадоха респект на жертвите на фашизма в Националния детски комплекс в село Ястребино. На 20 декември 2018 година се навършват 75 години от разстрела на 18 души от дребното село, сред които и 6 деца - Надежда, Иван и Стойне Калайджийски, Цветанка и Ценка Димитрови и Димитринка Стоичкова.

На възпоменателния събор, проведен от Инициативен комитет, участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева, депутатите от левицата Светла Бъчварова, Георги Андреев, Красимир Янков и Лало Кирилов, членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Вяра Емилова, цялото управление на МО на социалистите, представители на Българския антифашистки съюз. Присъстваха и доста представители на левицата от област Търговище, зам.-кметът на община Антоново Неджатин Мустафов, както и членове на локалния Инициативен комитет, ръководен от Димитър Максимов.

Деница Златева показа послание от името на ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Силата на историческата памет е тази, която събира и сплотява през днешния ден разнообразни генерации в Националния детски комплекс. Събитие, което ни кара да си спомним разигралата се ужасна покруса на поляната край дребното село в Тозлука, където измежду бял ден, без съд и присъда, е лишен животът на 18 души. А сред тях и шест деца, чиито почтени очи за финален път поглеждат синьото небе ", се споделя в обръщението на Корнелия Нинова.

Разследване.

" Монитор ":

Опитват да разчетат бележник, пренебрегнат наоколо до тялото на Николов

Експерти сушат самоделно изработен от картонени листове бележник, открит край пачките с банкноти и кобура с револвер, за които се допуска, че са изхвърлени от открития мъртъв сред селата Бузовград и Горно Черковище шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов, заяви наблюдаващата досъдебното произвеждане прокурор Таня Димитрова.

По думите й страниците били много повредени от престоя в утайника, занапред експертите щели да кажат дали са годни за спомагателна информация.

При първия оглед в персоналния автомобил " Мерцедес " на Николов и в дома му не са били открити два от трите му мобилни телефона, за които се знаело, че употребява в всекидневието си.

Иванчева.

" 24 часа ":

Ваклин: 10 минути, откакто Иванчева получи парите, преписката ми бе пусната

" Когато подадете документи за една кореспонденция и стигнете до районната администрация, която има само курирска роля да изпрати писмото до основния проектант, а в това време чакате 7-8 месеца, ви излиза наяве, че не става въпрос за несръчност, а за нещо друго ". Това съобщи пред камерите на Канал 3 строителният бизнесмен Александър Ваклин по отношение на проблема с упрекнатата в приемане на рушвет някогашна кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова и по-конкретно по тази причина по какъв начин на него му е станало ясно, че от него се желае рушвет.

Именно след тъжба на Ваклин и с негово подпомагане се стигна до арестите на Иванчева и Петрова.

" Седмици наред се носеха клюки и от други хора за тази процедура ", добави той.

Относно излезлите СРС-та в медиите той бе безапелационен, че тези, които са с негово присъединяване, са същински.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР