Партията на Слави Трифонов е за по-мекия патриотизъм и израз

...
Партията на Слави Трифонов е за по-мекия патриотизъм и израз
Коментари Харесай

Политолог: Силен дисбаланс в полза на дясното

Партията на Слави Трифонов е за по-мекия национализъм и израз на антисистемния избор

Наблюдаваме мощен дисбаланс в интерес на дясното след вота на 4 април и влизащите в новия парламент 6 партии. Това значи, че огромна част от политическите партии в България, насочени към дясно-икономически, т.е. пропазарни политики, като че ли не намират други възможности в своите стратегии да предложат социално-икономически промени , които са в полза на работещите “, съобщи пред БНР политологът Ивайло Динев.

Тези партии приказват повече от позиция на бизнеса , на дребните и междинни предприятия, само че у нас към момента има огромен % небогати хора, тук са най-високите равнища на неравенства, хора, живеещи в материални ограничения. Сякаш партиите не се интересуват даже от тези въпроси , а по какъв начин да вдигнат мобилизацията на вота “, разяснява още в „ Преди всички “ политологът.

По думите му лявото в България има няколко казуса - че през годините се отиде към партии, които хората избират поради водача , битката против корупцията също е водеща, а никой не споделя какво ще се прави с икономическите проблеми и спорове , кой ще задвижи нещата.

" Влизането в Народното събрание на партията на Слави Трифонов " ИТН " значи влизането на по-мекия национализъм, което е значимо за динамичността на политическата система в България, която навлиза в промяна . Отпадат обичайните патриотични и националистически обединения, а навлиза партия, която е израз на антиситемен избор, директна народна власт и тази концепция за народа като съществена движещата точка ", уточни още Динев.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР