Партията на президента Володимир Зеленски Слуга на народа печели парламентарните

...
Партията на президента Володимир Зеленски Слуга на народа печели парламентарните
Коментари Харесай

Зеленски спечели парламентарните избори в Украйна

Партията на президента Володимир Зеленски " Слуга на народа " печели парламентарните избори в Украйна с 43,9 на 100 от гласовете, сочи екзит пол, представен от Франс прес. Това е рекордно висок резултат, прибавя Агенция Франс Прес.

Очаква се във Върховната Рада да влязат пет партии, които минават 5-процентния предел. Втора е партията " Опозиционна платформа - За живота " на Виктор Медведчук, доближен на съветския президент Владимир Путин с 12,9 на 100, показва Асошиейтед прес. Трета е партията на някогашния президент Петро Порошенко " Европейска взаимност " с 8,8 %. На четвърто място е партията на някогашната министър-председателка Юлия Тимошенко " Баткившчина " с 8,5 на 100 и пета - партията " Глас " на рок звездата Святослав Вакарчук.

Президентът Зеленски благодари на гласоподавателите за доверието и съобщи, че основните му цели ще са преустановяване на войната и битка с корупцията, заяви Агенция Франс Прес.

Зеленски свика предварителни избори откакто встъпи в служба преди два месеца, с цел да завоюва парламентарно болшинство, припомня ДПА.

Избирателната интензивност на днешните избори е ниска, като към 19 часа своя глас са дали над 37 % от гласоподавателите. Политолози изясняват този факт с отпускарския летен сезон и с умората на хората от политиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР