„Партията на националистическото действие“ (ПНД) обяви, че няма да се

...
„Партията на националистическото действие“ (ПНД) обяви, че няма да се
Коментари Харесай

Турските националисти се отказаха от коалиция с Ердоган за местния вот

„ Партията на националистическото деяние “ (ПНД) разгласи, че няма да се коалира с ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването (ПСР) за идните през март 2019 година локални избори. Това става на фона на възходящия спор сред двете партии за дебата към „ национализма “ и проектозакон за прошка, което, както написа електронното издание на вестник Hurryiet, е сигнал, че идва краят на „ Народния съюз “ межди двете партии, който бе образуван по-рано през 2018 година.
„ Ние ще имаме собствен проект за локалните избори. Изтегляме се от настояването ни за коалиция (с ПСР - бел. ред.) “, сподели водачът на ПНД Девлет Бахчели на парламентарната си група във вторник. „ Никой съюз не може да оцелее, когато едната партия е отхвърлена и принудена да отстъпва непрекъснато “, добави той, написа още организация " Фокус ".
Припомняме, че ПНД и ПСР образуваха „ Народния съюз “ за президентските и парламентарните избори на 24 юни т.г., които приключиха с избирането на Ердоган за първия държавен глава с изпълнителни пълномощия в границите на президентската република.
Турските медии означават, че в последно време връзките сред двете партии се обтегнаха, откакто ПНД внесе законопроект в Народното събрание за отчасти амнистиране на някои нарушители. ПСР реагира остро на предлагането. Друг източник на напрежение се появи, когато административния съд на страната подреди възобновяване на националната клетва в учебните заведения на територията на Турция, която бе анулирана през 2009-а година. Докато ПСР разкритикува остро съда, ПНД го отбрани и упрекна ръководещата партия, че подкопава турския народен пиедестал на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР