Партията на Мицотакис Нова Демокрация (НД) търси квалифицирано мнозинство, което

...
Партията на Мицотакис Нова Демокрация (НД) търси квалифицирано мнозинство, което
Коментари Харесай

Мицотакис: Или еднопартийно правителство на Нова Демокрация, или нови избори през август

Партията на Мицотакис " Нова Демокрация " (НД) търси квалифицирано болшинство, което да може да ръководи 4 години, сподели той в изявление за националната гръцка телевизия ERT.


НД няма да може да сформира държавно управление с коалиция поради упоритостта на третата партия ПАСОК. Консервативната партия също се стреми към квалифицирано болшинство, с цел да задържи властта за цялостен мандат, с цел да извърши програмата си, сподели някогашният министър председател.

По време на изборите на 21 май НД се класира преди всичко с 40% от гласовете, само че партията не съумя да сформира държавно управление заради неналичието на квалифицирано болшинство.

Затова Мицотакис чака сходна мощна поддръжка от жителите, с цел да продължи да ръководи страната. Но в случай че това не се получи, НД има обвързване да даде сигнал за нови избори, сподели той.

Политикът също по този начин съобщи, че партия СИРИЗА е отговорна за втория тур на изборите, заради гласуването по елементарната аналогова система, което затруднява образуването на държавно управление от една партия. / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР