Партията на бившия български премиер Бойко Борисов печели четвъртите избори

...
Партията на бившия български премиер Бойко Борисов печели четвъртите избори
Коментари Харесай

„Политико“: Българите гласуваха с копнеж за политическа стабилност и предвидимост

Партията на някогашния български министър председател Бойко Борисов печели четвъртите избори в границите на 18 месеца, само че има малко признаци, че страната е на път да излезе от дълбоката политическа невъзможност, написа изданието „ Политико “.

Според медията вероятността за задънена улица е неприятна вест за страната, която се бори с тежките провокации на корупцията по високите етажи на властта, необятно публикуваното съветско въздействие и голямата инфлация в навечерието на зимата. „ България евентуално е най-уязвимата от пропагандата на Кремъл страна в Европейски Съюз, показателно от триумфа на проруските партии на изборите, макар че известността на съветския президент Владимир Путин в България спада “, написа „ Политико “.

Както ГЕРБ, по този начин и „ Продължаваме промяната “ споделят сходни възгледи за проевропейското бъдеще на страната и дават обещание поддръжка за Украйна, само че съдружно държавно управление сред тях наподобява малко евентуално.

„ Българите чакат от политиците да намерят общ език и да създадат всичко допустимо за сформиране на съдружен кабинет, защото копнеят за политическа непоклатимост и предвидимост “, сподели за „ Политико “ Руслан Стефанов, програмен шеф в основания в София Център за проучване на демокрацията. „ Хората се опасяват от това, което ще се случи през идващите няколко месеца с ескалиращата война в съседство и риска от икономическа криза. “

Макар че политическите наблюдаващи са внимателни, че днешния избор ще позволи политическата невъзможност, те споделят, че политиците може да бъдат принудени да седнат на масата за договаряния.

„ Компромисите и превъзмогването на партийните граници ще бъдат горчиво хапче за преглъщане, само че натискът от страна на гласоподавателите за сформиране на съдружно държавно управление нараства “, споделя Ружа Смилова, учител по политически науки в Софийския университет, и прибавя, че фрагментираният парламент може да отвори вратата за сформиране на необятен технократски кабинет.

„ Ситуацията се промени доста след изборите през ноември. Както и целите на хората “, сподели Стефанов. „ Партиите, които не съумяха да отразят тази смяна, ще изгубят на тези избори “.

Наблюдателите не изключват опцията за нов предварителен избор, ако построяването на коалиция се провали. Те обаче считат, че този вид е в ущърб както на страната, по този начин и на политическите водачи, написа „ Политико “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР