Партията на Берлускони ще подкрепи Орбан е ЕвропарламентаЕвродепутатите от италианската

...
Партията на Берлускони ще подкрепи Орбан е ЕвропарламентаЕвродепутатите от италианската
Коментари Харесай

Партията на Берлускони ще подкрепи Орбан е Европарламента

Партията на Берлускони ще поддържа Орбан е Европарламента
Евродепутатите от италианската партия на Силвио Берлускони „ Форца Италия “ ще поддържат Унгария и ще гласоподават срещу използването на член седми от Договора за Европейски Съюз, който планува въвеждане на наказания против държава-членка „ за явен риск от тежко нарушаване от полезностите “ на Евросъюза.

„ По време на телефонен диалог [с Виктор Орбан] водачът на „ Форца Италия “ увери, че евродепутатите на партията ще гласоподават срещу резолюцията за използване на член седми от Договора за Евросъюза против Унгария “, се споделя в публично изказване на ръководената от Берлускони партия, публикувано във вторник. В текста на изказването се отбелязва, че диалогът е бил извънредно „ другарски “.

„ Форца Италия “ и ръководещата в Унгария „ ФИДЕС — Унгарски цивилен съюз “ на Орбан са част от Европейската национална партия (ЕНП), в която влиза и Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера на Германия Ангела Меркел.

Орбан постоянно назовава Берлускони собствен другар. Той счита, че в ЕНП има остро опълчване сред тези, които се афишират срещу миграцията и тези, които организират политики, улесняващи миграцията. Министър-председателят на Унгария твърди, че Европейски Съюз желае да накаже страната му поради отхвърли да приема имигранти.

Лидерът на „ Северната лига “ Матео Салвини също изрече поддръжка за Унгария като съобщи, че „ Европарламентът не може да провежда развой против даден народ и определеното от народа държавно управление “.

От „ Движение 5 звезди “, съдружен сътрудник на „ Северната лига “, обаче ще поддържат инициирането на наказателна процедура срещу Унгария. От „ 5 звезди “ показват кардинална позиция срещу „ лицемерна Европа “, част от която са Меркел, президентът на Франция Емануел Макрон, ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и даже Виктор Орбан. Всички те са „ оставили Италия сама да се оправя с напора на мигранти “, декларират от „ Движение 5 звезди “.

В Европейския парламент следва гласоподаване за въвеждане на наказания против Унгария за оттегляне от демократичните европейски полезности. Ако предлагането получи поддръжката на болшинството евродепутати, Еврокомисията ще може да лиши Будапеща от право на глас в Съвета на Европейски Съюз. /БГНЕС и ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР