Партия Има такъв народ“ губи най-много гласове, ако изборите бяха

...
Партия Има такъв народ“ губи най-много гласове, ако изборите бяха
Коментари Харесай

„Алфа рисърч“: Партия „Има такъв народ“ губи най-много гласове

Партия „ ИТН “ губи най-вече гласове, в случай че изборите бяха през днешния ден. Това демонстрира социологическо изследване на „ Алфа рисърч “, което отрежда място в Народното събрание на 6 партии.

Според данните групировката на Слави Трифонов получава 16,9 % от гласовете, което е със 7 на 100 по-малко, в сравнение с вота на 11 юли.

Като първа политическа мощ се обрисува ГЕРБ-СДС  21,1%. На трето място се подрежда Българска социалистическа партия с 16,6 на 100, След тях е „ Демократична България “ с 13,2 %, следвани от Движение за права и свободи с 9,6 на 100 поддръжка и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ с 4,1 %.



Изследването е направено в интервала 8-15 септември преди някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев да разгласят желанията си за явяване на избори.

Пред БНР Геновева Петрова от Алфа Рисърч изясни:

„ По наши оценки все още този план разполага сред 8 и 9 % евентуална електорална поддръжка измежду хората, които са решили да гласоподават. Засега, и Кирил Петков, и Асен Василев се нареждат като част от смяната, т.е. значително те притеглят интереса на последователите на оформилите се като протестни партии “.

Според изследване на организация „ Галъп “, оповестено по-рано през днешния ден, ГЕРБ-СДС получава  22,5% от гласовете на пълнолетните българи, Българска социалистическа партия - 16,1%. „ Демократична България “ - 15,8%, „ ИТН “ - 15,5%, Движение за права и свободи - 11,9%. Над електоралната бариерата остават „ Изправи се, България! Ние идваме! “ с 4,8%.

Ето е още резултати от изследването на „ Алфа рисърч “:






Източник: „ Алфа рисърч “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР