Партия ГЕРБ е изразявала убедеността си, че тютюнопушеното уврежда здравето

...
Партия ГЕРБ е изразявала убедеността си, че тютюнопушеното уврежда здравето
Коментари Харесай

Премиерът против връщането на пушенето в заведения

Партия ГЕРБ е изразявала убедеността си, че тютюнопушеното поврежда здравето и е подкрепяла всички дейности в битката против пушенето на цигари. Това ще ми бъде и мнението, в случай че се сложи тази тематика ". Това разяснява министър-председателят Бойко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

Поводът предлагането на вицепремиера Валери Симеонов за облекчение на сегашния режим за тютюнопушене на закрито. Позицията стана ясно по време на представянето на резултатите от четвъртото тримесечие на 2017 година на трендовете и равнищата на противозаконна търговия с цигари от изследването на празните опаковки.

От друга страна вицепремиерът още веднъж отбрани предлагането си. " С подготвяните промени ще бъде вкаран ред в режима и всички непушачи ще останат удовлетворени ", разяснява той пред " Дневник ".

Казусът с ареста на районния кмет на " Младост "

" Бих посъветвал сътрудниците различен път да бъдат по-експедитивни, с цел да може да не се получава нещо, което всички желаеме - битка с корупцията, по-късно дни наред да се обясняваме за какво и по какъв начин е извършена самата интервенция ", сподели министър председателят Борисов във връзка задържането на кмета на " Младост ", беше позицията на премиера по отношение на показния арест от предишния вторник на райония кмет на " Младост " Десислава Иванчева в центъра на София.

Той изясни, че откакто се е позинтересувал за това какво е наложило да има толкоз дълъг престой на мястото на задържането на кмета на " Младост ", му е било обяснено, че инспекцията на банкнотите би трябвало да бъде направена по този начин, че да не " падне " в съда, като това изисква всяка банкнота да бъде разказана по номера и тествана, което пък лишава доста време.

" Преди 20 - 30 дни кметът на " Младост " беше при мен, пратих я при Фандъкова, говорихме за парка до Църквата, да помогнем финансово да стане прелестно място в " Младост ", разяснява Борисов и посочи, че е в непрекъснати отлични връзки с всички кметове, без значение от това от коя политическа мощ са. " Не одобрявам безусловно никаква нечиста сделка по тази тематика ", съобщи министър председателят.

Борба с контрабандата на цигари

По въпроса за контрабандата на цигари в Европа министър председателят посочи, че с приходите от битката против нея би могло да бъдат продължени разнообразни европейски политики, измежду които и кохезионната. По отношение на краткосрочните ограничения за справяне с контрабандата на цигари в страната, Борисов увери, че ще бъдат подхванати съответните ограничения, измежду които и това по-пазарите да има повече представители на полицията.

" Трябва да разберем за какво е това нарастване от 0,6% на контрабандата с цигари за последното тримесечие на 2017 година. Това е половин кутия цигари, само че ние би трябвало да вземем ограничения. Колегите от Министерство на вътрешните работи да създадат по този начин, че тези дирекции, при които има спад в битката с контрабандата, да вдигнат равнището. Не можем да позволяваме сходно нещо " прикани министър председателят по време на форума.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР