Парникови оранжерии с канабис са разкрити при съвместна спецакция на

Парникови оранжерии с канабис са разкрити при съвместна спецакция на ...

Разкриха оранжерии с канабис в ботевградско село.


Парникови оранжерии с канабис са разкрити при съвместна спецакция на криминалисти от ОДМВР- София и РУ- Ботевград в село Скравена, Благоевград, съобщават от пресцентъра на МВР.

© МВР
В хода на операцията, в района на бетонов възел в с. Скравена, са установени четири парникови оранжерии с канабисови насаждения. В момент на полагане на грижи за растенията на място са задържани 33-годишен варненец, 24-годишен мъж от ловешкото село Умаревци и 22-годишна от Гоце Делчев. От оранжериите, разположени на площ от около 2 декара, и оборудвани с вентилационна система и капково напояване, са иззети над 3500 стръка канабисови растения, различни видове торове и суха растителна маса, реагираща на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Вчера тримата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми. С прокурорско постановление им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Действията по разследването продължават.

Полицейската операция срещу престъпленията с наркотични вещества е проведена на 8 октомври на територията на Софийска област. Действията са осъществени от криминалисти на ОДМВР- София, колегите им от РУ- Ботевград, под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

© МВР

Източник: bnt.bg