Парламентът заседава за първи път след Великденската ваканция.Депутатите ще обсъдят

...
Парламентът заседава за първи път след Великденската ваканция.Депутатите ще обсъдят
Коментари Харесай

Парламентът заседава след Великденската ваканция

Парламентът заседава за първи път след Великденската почивка.

Депутатите ще обсъдят проекторешение за смяна на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, планува проектопрограмата за тази седмица.

Очаква се водачите на петте парламентарно показани сили да разгласят в заявления от трибуната на Народното събрание целите си за новия политически сезон. В законодателната стратегия в първия пленарен ден са Годишният доклад на Комисията за отбрана на персоналните данни и искане за удължение периода на работата на краткотрайната комисия за ЧЕЗ.

Народното събрание ще гласоподава удължение периода до 10-ти май на активността на Временната комисия за определяне на обстоятелствата към продажбата на активите на ЧЕЗ в България. В претекстовете по настояването се показват идни значими чувания, измежду които тези на основния прокурор, ДАНС, Служба " Военна информация " и Държавна организация " Разузнаване ".

Народните представители ще гласоподават и Годишен доклад на активността на Комисията за отбрана на персоналните данни за 2017 година В него се регистрира най-голям дял на жалбите, свързани с телекомуникациите, банки и кредитни институции.

Иначе за новия политически сезон под въпрос останаха противоречивите промени в Наказателния кодекс, импортирани от Министерски съвет, с които се преследва корупцията и в частния бранш. Законопроектът беше отдръпнат, подложен на публично разискване и необятно подложен на критика. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР