„Парламентът ще се опита със създаването на Временната комисия за

...
„Парламентът ще се опита със създаването на Временната комисия за
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Борисов да не бяга от отговорност за ЧЕЗ

„ Парламентът ще се опита със основаването на Временната комисия за договорката с ЧЕЗ да извърши функционалностите и отговорностите, които Конституцията дава. Но Борисов не би трябвало да бяга от отговорност. За да се стигне до основаване на краткотрайна комисия, причина са точно дейностите на държавното управление и на министър-председателя – тази объркана, спорна паническа позиция от момента, в който стана ясно за договорката, както и обърканите отговори “.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев по БНР. Той акцентира, че енергетиката е стратегически бранш. „ Това, което ще създадем като разбор, ще включва работата и ролята на институциите и регулаторите “, добави той. Според него се основава забавна обстановка - КЕВР има доста мощни пълномощия, само че декларира, че няма учредения за интервенция, поради на това, че не се прави предписание с имущество, с което се упражнява лицензионната активност. „ В един миг, сдружението „ Инерком “ може да трансферира собствеността си на който си желае и да се окаже, че регулаторът ще научи финален за всичко това. Поставят се редица въпроси за работата на българските регулатори и те би трябвало да получат своите отговори. Трябва да се знае и какво е финансирането и произходът на средствата по тази договорка “, безапелационен е Бойчев.

Народният представител разяснява, че след изказванията за толкоз сполучливи промени от държавното управление на Борисов, сме го докарали до поредност от арбитражи и отлив на задгранични вложения. Той акцентира, че най-голямото енергоразпределително сдружение в страната се изтегля от България. „ Могат да се видят и претендентите - през 2004 година са били водещи европейски компании, стратегически вложители в бранш енергетика, а в този момент такива липсват. Това е най-хубавият израз и оценка за политиката на държавното управление, която е безспорен безпорядък. Няма никаква поредност “, сподели още Бойчев. Според него дейностите на държавното управление са източник на неустойчивост в страната. Примери са казусът със Здравната каса и нейния шеф, както и договорката с ЧЕЗ. „ Това са кавги, които не ги е провокирала Българска социалистическа партия. Стабилността на едно ръководство се гради на база на това- по какъв начин то взема решение проблемите на хората. А не на качествата на Цветанов да обезпечи математическото болшинство в Народното събрание. Една година- скандал след скандал “, добави зам.- ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Бихме признали триумфи в интернационален проект, стига да ги има. Това, че се организира по-засилена интернационална активност, в резултат на председателството, е обикновено. Но да забележим какъв е резултатът за всеки български жител “, разяснява Бойчев. По неговите думи Българска социалистическа партия ще поддържа присъединението на България към Шенген, влизането в чакалнята на Еврозоната, както и въпроса- по какъв начин ще защитим и осъществяваме огромните инфраструктурни планове в енергетиката. „ Но корупцията, недоверието към нашите органи за сигурност - са съществена спънка. Трябва да се направи решителна крачка там “, заключи Жельо Бойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР