Парламентът ще разгледа върнатите от президента промени в Закона за

...
Парламентът ще разгледа върнатите от президента промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите се заемат с ветото на Радев върху промените в ЗУТ и НПК


Парламент ът ще прегледа върнатите от президент а промени в Закона за устройство на територията ( Закон за устройство на територията ) и в Наказателно-процесуалния кодекс ( Наказателно-процесуален кодекс ). Това е планувано като точки първа и втора в проектопрограмата на депутати те, оповестява БНР.

Държавният глава върна измененията в Наказателно-процесуален кодекс за ново разискване от депутати те. Те плануват основаването на фигурата на специфичен прокурор, който да проверява основния прокурор.

Според президент а признатият в края на януари закон не предлага заслужено и стабилно решение на казуса с неналичието на дейно следствие против настоящ основен прокурор или негов заместител. С провеждането на новата служба се нарушават редица съществени конституционни правила, измежду които независимостта на съда, независимостта на прокурорите в границите на правосъдната власт и равенството на жителите пред закона.

Правната комисия отхвърли несъгласие то на президент а. От ГЕРБ ще гласоподават за повторното приемане на закона, а от Българска социалистическа партия декларират, че всички наблюдаващи специалисти се афишират срещу това законодателно решение.

Депутатите ще обсъдят и друго несъгласие на президента - закона за изменение и допълнение на закона за устройство на територията.

В претекстовете си Радев показва, че поддържа напъните за рационализиране на настоящата нормативна уредба в региона на устройство на територията, само че въведените законови положения не подсигуряват в задоволителна степен упражняването и отбраната на правата на жителите и юридическите лица.

Новата уредба не съдържа задоволително гаранции, че виновната и публично значима задача на общините да реализират процедурите по отчуждаване ще бъде изпълнявана прецизно и в период. На първо четене ще бъдат разисквани и измененията в закона за филмовата промишленост, тези за адвокатурата и закона за енергийната успеваемост.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР