Парламентът ще разгледа промените във Валутния закон на второ четене.

...
Парламентът ще разгледа промените във Валутния закон на второ четене.
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа промените във Валутния закон на второ четене

Парламентът ще прегледа измененията във Валутния закон на второ четене. Това планува програмата за работа на Народното събрание.

Промените целят прецизиране на наредбата по отношение на реализирането на закономерен и ефикасен валутен надзор. Предвижда се категорично да бъде закрепено в закона пълномощието на митническите органи да не позволяват преместването на парични средства в размер на 30 000 лева или повече, или тяхната равноценност в друга валута, през границата на страната за трета страна при получена от митническите органи по длъжностен път информация за съществуването на обществени отговорности на лицето.

На първо четене: Народно събрание одобри промени във валутния закон

Предложено уеднаквяване на избраната законова подготвеност по установяването на нарушавания на Валутния закон както на външната, по този начин и на вътрешната граница.

Между двете четения бе постъпило предложение на ръководителя на Бюджетна комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова. То е заложено в преходни и заключителни разпореждания и с него се променя Закона за Българска народна банка. Текстът гласи, че считано от датата на присъединяване на България в Механизма за обменните курсове (ERM II) формалният валутен курс на лв. към еврото е еднакъв на централния курс сред еврото и лв., контрактуван според Резолюцията на Европейския съвет за установяването на механизъм на обменните курсове през третия стадий на Икономическия и паричен съюз Амстердам, 16 юни 1997 година и от Споразумението от 16 март 2006 година сред ЕБ и националните централни банки на държавите-членки отвън Еврозоната за установяване на процедурите за работа на механизма на обменните курсове в третия стадий от икономическия и паричен съюз.

Управителят на Българска народна банка: Българският лев е една от най-стабилните валути

На вниманието на депутатите се слагат и промените в Закона за ветеринарномедицинската активност на второ четене. Те са импортирани от Министерски съвет. Предвидените промени касаят използването на ефикасен формален надзор във връзка с неприложени профилактични ветеринарномедицински ограничения, ограничения за очистване на зародили заболявания и при следене на нерегистрирани животновъдни обекти и неидентифицирани животни.

Промените са свързани и с облекчение на режима за регистрация на персоналните стопанства. С измененията се регламентират спомагателни отговорности за притежателите и ползвателите на животновъдни обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР