Парламентът ще проведе извънредно заседание на 7 септември, вторник.Предложението направи

...
Парламентът ще проведе извънредно заседание на 7 септември, вторник.Предложението направи
Коментари Харесай

Парламентът ще заседава извънредно на 7 септември за бюджета

Парламентът ще организира изключително съвещание на 7 септември, вторник.

Предложението направи ръководителят на Народното събрание Ива Митева и то бе признато от залата. Заседанието е планувано за 11.00 ч.

Дневният му ред планува второ четене на актуализацията на бюджета на НЗОК и ДОО за 2021 година, както и одобрение съглашения за подаяние на комплекти за диагностика на ковид и за дарения на ваксини " АстраЗенека ".

Вчера депутатите като че ли напук отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за актуализацията на бюджета да се одобри в съкратени периоди.

В пленарната зала избухна препирня, провокирана точно от въпроса за срока, в който да се актуализира бюджетът. БСП предложи да се заседава изключително в събота и в идващия вторник, с цел да бъдат гласувани законопроектите за изменение и допълнение на държавния бюджет. Така срокът за писмени оферти сред първо и второ четене в законопроекта за държавния бюджет се съкращаваше до петък, 3 септември, в това число. Парламентарната комисия по бюджет и финанси трябваше да организира изключително съвещание в събота, на което да одобри на второ четене измененията в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса, Закона за бюджета на държавното публично осигуряване и Закона за държавния бюджет за 2021 година А идващия вторник, 7 септември, законопроектите се предвиждаше да бъдат гласувани и на изключително пленарно съвещание. В последна сметка предлагането не мина, само че разногласията около него продължиха дълго. 

Против гласоподаваха от „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, ГЕРБ-СДС не участва в гласуването, Движение за права и свободи се въздържа. Двучасовите диспути минаха във взаимни обвинявания сред парламентарните групи в задкулисие. В цялата история бяха намесени телефонни позвънявания, президентът Румен Радев, датите на парламентарните и президентските избори, както и догатките за предстоящ политически план на министри от служебния кабинет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР