Парламентът се събира на извънредно заседание днес, 13 август, на

...
Парламентът се събира на извънредно заседание днес, 13 август, на
Коментари Харесай

Народното събрание с извънредно заседание, депутатите чакат Борисов

Парламентът се събира на изключително съвещание през днешния ден, 13 август, на което ще бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов.
Подписката с искане за изключителното привикване на излезлите във почивка депутати беше импортирана предходната седмица от Българска социалистическа партия. При внасянето на подписката, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска по време на съвещанието да бъде изслушан и Борисов. Също по този начин ще бъде изслушан и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски за експанзията против публицисти, протестиращи и участници в Националната конференция на ГЕРБ. По време на съвещанието ще бъде обсъждано решение, с което министър-председателят да бъде длъжен да внесе в Народното събрание актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията с COVID-19.
" МлаДа България " и Национален юношески клуб към ДСБ ще посрещнат сутринта премиера Борисов с акция, в която го приканват да не се крие от младежите на България, написа БГНЕС.
“Разбираме, че ГЕРБ се готвят да не обезпечат кворум за чуване на Борисов. Страхливо ще избягат. Ние призоваваме Борисов да не се крие. Бойко, не се крий! Ще бъдем там и ще те чакаме. Защото дължиш опрощение на младите протестиращи, които Министерство на вътрешните работи преби и още не знаем какво е подхванато, на младите, пред които имаш наглостта да твърдиш, че ти „ даваш “ пари да се образоват и след това да стачкуват, на младите, които издигат плакати, че „ желаят да желаят да се върнат в България “, а ти имаш безочието да твърдиш, че можеш единствен да управляваш страната следвайки своето верую „ аз съм елементарен и вие сте елементарни “, се споделя в поканата за събитието, популяризирана във Фейсбук.
Отделно " Отровното трио " прикани жителите на митинг и да си донесат домати.
" Не позволявам, че господин Борисов ще подаде оставка. Виждам упоритостта им да изкарат мандата си до дъно. Ние се готвим за предварителни избори. Позицията ни е непроменена - желаеме оставката на кабинета и предварителни избори ", съобщи преди дни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите ѝ, това държавно управление е делегитимирано и единственият излаз от обстановката са предварителни избори.
Мнението на социалистите е, че ръководещите доста закъсняват с ограниченията против икономическата рецесия, провокирана от пандемията от COVID-19. " Няма никаква тактика на държавното управление и болшинството - потушават напрежението на парче, когато някой отрасъл се надигне. Това наесен ще се усети доста. Оставайки на власт, задълбочават рецесията ", съобщи Корнелия Нинова и разяснява, че в случай че аргументът им за оставане на власт е, с цел да дадат решения на рецесията, то дано да дават тези решения, което не се случва.
Борисов пък сподели, че до няколко дни ще каже какви решения е взел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР