Парламентът ратифицира на първо и второ четене ревизираната Конвенцията на

...
Парламентът ратифицира на първо и второ четене ревизираната Конвенцията на
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира ревизираната Конвенцията на Съвета на Европа за кинематографичната копродукция

Парламентът ратифицира на първо и второ четене ревизираната Конвенцията на Съвета на Европа за кинематографичната копродукция.
Целта на Конвенцията на Съвета на Европа за кинематографичната копродукция е да предизвиква развиването на интернационалната кинематографична копродукция, като регистрира днешната технологическа, икономическа и финансова еволюция във филмовата промишленост.
Сред измененията, които целят по-голяма еластичност за копродуцентите са оптималните и минималните участия в многостранна копродукция, които стават надлежно 80% вместо 70%, и 5% вместо 10%.
В двустранната копродукция – минимално присъединяване става 10% вместо 20%, а оптималното 90% вместо 80%. Намалените минимални проценти за присъединяване при ногостранни двустранни копродукции няма да доведат до нужда от спомагателни средства за филмопроизводството.
Важна смяна е отварянето на новата Конвенция за автограф и ратификация от страни отвън Европа. Така в бъдеще всяка страна по Конвенцията ще може да получава формален статус на копродукция със страна отвън Европа, която също е участник в Конвенцията, без да се постанова двете страни да имат между тях двустранен контракт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР