Парламентът прие законопроекта за денонсиране на Европейската конвенция за насилието

...
Парламентът прие законопроекта за денонсиране на Европейската конвенция за насилието
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран подход към безопасност, сигурност и обслужване по време на футболните мачове

Парламентът одобри законопроекта за денонсиране на Европейската спогодба за насилието и неприятното държание на фенове при спортни прояви и в частност на футболни срещи и за одобрение на новата Конвенция на Съвета на Европа за интегриран метод към сигурност, сигурност и обслужване по време на футболни мачове и други спортни мероприятия, импортиран от Министерски съвет.

Текстовете на новата Конвенция оферират изцяло нови и по-ясни цели, ориентирани към обезпечаването на сигурна, безвредна и гостоприемна среда при осъществяване на футболни срещи и други спортни мероприятия, а не само и единствено за надзор на насилието. В нея са залегнали главните правила и ограничения за понижаване на опасности от друго естество при осъществяване на спортни мероприятия - естествени бедствия, терористични офанзиви, недостатъци на спортната инфраструктура и така нататък
 България се причислява към Конвенцията на Съвета на Европа за сигурност по време на спортни мероприятия
България се причислява към Конвенцията на Съвета на Европа за сигурност по време на спортни мероприятия

Конвенцията ще бъде открита за сключване на публична гала в Париж на 3 юли 2016 година

Основната цел на Конвенцията е да се подсигурява сигурност - в и отвън спортните обекти, посредством интегриран метод, в който присъединяване вземат всички имащи отношение към организирането на спортни прояви.

България беше една от първите страни, които поддържаха Конвенцията. На 3 юли 2016 година министърът на младежта и спорта Красен Кралев постави подписа си под документа по време на Европейското състезание по футбол в гр. Сен Дени, Франция.

Към сегашния миг Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран метод към сигурност, сигурност и обслужване по време на футболните мачове е утвърдена от 11 страни, в това число България. Така през 2020 година страната ни ще може да се включи като пълновръстен член в Постоянен комитет към Конвенция 218, в който страните, които не са утвърдили този интернационален акт, ще получат правото единствено на наблюдаващи, без да имат право на непосредствено присъединяване при вземането на решения.

Законопроектът беше признат единомислещо от всички парламентарно показани политически партии. По време на изявленията народни представители от групата на " Българска социалистическа партия за България " изрекоха признателност към ММС за бързата и навременна ратификация на Конвенцията.

В момента в Народното събраните има образувана работна група, която работи по напълно нов Закон за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия, в която вземат участие народни представители от всички парламентарно показани партии, специалисти от ММС и Министерство на вътрешните работи. В неговите текстове напълно са залегнали правилата на Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран метод към сигурност, сигурност и обслужване по време на футболните мачове.
 България се причисли към конвенцията за сигурността на футболните игрища
България се причисли към конвенцията за сигурността на футболните игрища

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР