Парламентът прие Закона за държавния бюджет за 2020 г. на

...
Парламентът прие Закона за държавния бюджет за 2020 г. на
Коментари Харесай

Парламентът окончателно прие Бюджет 2020

Парламентът одобри Закона за държавния бюджет за 2020 година на второ четене. Народните представители утвърдиха бюджета на министерствата, Народното събрание и на службите, оповестява bTV.
В бюджета на МОН за следващата година ще има 360 милиона лв. повече за училищен заплати. Между 17 и 18% ще набъбнат заплатите на педагогическите експерти от 1 януари. Заплатите на обществените служащи в Агенцията за обществено подкрепяне пък ще бъдат увеличени с 15%.
Система за видеонаблюдение и надзор би трябвало да има и в лицензираните хранилища за алкохол и тютюневи произведения, реши Народното събрание. С преходните и заключителни разпореждания на законопроекта за държавния бюджет за 2020 година депутатите одобриха промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища.
Видеокамери с изключение на в складовете, би трябвало да се инсталират и на всички места, избрани за влизане или овакантяване на физически лица от обекта. През ноември с промени в Закона за корпоративното подоходно облагане Народното събрание гласоподава сходно видеонаблюдение да има в данъчните хранилища за горива (бензин, газьол, керосин и др.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР