Парламентът прие промени в Закона за кадастъра на първо четене“.

...
Парламентът прие промени в Закона за кадастъра на първо четене“.
Коментари Харесай

НС прие на първо четене промени в Закона за кадастъра

Парламентът одобри промени в Закона за кадастъра на първо четене “.
Измененията са импортирани от Министерски съвет и целят да се усъвършенства административното обслужване на потребителите на кадастрални услуги, като се сътвори правна опция за лицата, придобили дееспособност по реда на Закона за кадастъра и имотния указател, да подкрепят службите по геодезия, картография и кадастър (СГКК).
Предложената със законопроекта правна опция правоспособните лица по кадастър да правят действия по административно обслужване ще окаже позитивно влияние върху качеството на административното обслужване на потребителите на кадастрални услуги, намаляването на административната тежест и повишение на качеството на кадастралната карта и кадастралните регистри.
Необходимостта от подкрепяне активността на СГКК е разследване от увеличение на териториалното покритие на страната с кадастрална карта и кадастрални регистри и надлежно от повишения брой заявки за услуги, осъществяването на които не може да се обезпечи с наличния брой чиновници.
Към сегашния миг покритието на страната с кадастрална карта и кадастрални регистри е 72 %, а се планува доникъде на 2019 година да доближи 90 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР