Парламентът прие промени в Закона за дейността на колективните инвестиционни

...
Парламентът прие промени в Закона за дейността на колективните инвестиционни
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене един закон за 19 минути

Парламентът одобри промени в Закона за активността на груповите капиталови схеми и на други предприятия за групово вложение на първо четене и завърши работа.

"За " законопроекта гласоподаваха 152 народни представители, без "против " и с 2-ма "въздържали се ". Текстовете плануват за отбрана на вложителите да се вкара условие за осъществяване на стрес проби от страна на Фондове на паричния пазар.

В законопроекта се вършат промени предвид на възстановяване на регулацията и премахване на пропуски и несъгласия. С оглед на обезпечаване на правна рамка, обезпечаваща развиването на българския финансов пазар в сходство с европейските трендове, се вкарва условие проспектът на групова капиталова скица, която има разнообразни класове дялове, да съдържа изложение на характерностите, които са характерни за всеки клас, с ясно изтъкване на разликите сред обособените класове. С плана се лимитира опцията ръководещо сдружение, настоящо за сметка на всички ръководени от него групови капиталови схеми или други предприятия за групово вложение, да придобива акции с право на глас, които биха му разрешили да упражнява доста въздействие върху ръководството на емитент или обществено сдружение. Със законопроекта се предлага въвеждането на формулировка на „ доста въздействие “, като се планува и временен интервал, в който лицата да приведат активността си в сходство с препоръчаните промени. Прецизират се и наредбите, свързани с финансовата адекватност и ликвидността на ръководещите сдружения. Със законопроекта се плануват и промени в цената, избрана в приложение от Закона за Комисията за финансов контрол, по отношение на уточнение и диференциране на таксите за общ финансов контрол, които се дължат от лицата, ръководещи различни капиталови фондове.

Депутатите работиха единствено 19 минути през днешния ден досега, само че в 11 часа се чака да има парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР