Парламентът прие промени в Закона за административните нарушения на първо

...
Парламентът прие промени в Закона за административните нарушения на първо
Коментари Харесай

Без да е обсъждан в комисия, НС прие промени в закон на първо четене

Парламентът одобри промени в Закона за административните нарушавания на първо четене.
Измененията са импортирани от „ Обединени патриоти “. „ За “ законопроекта гласоподаваха 66 народни представители, без „ срещу “ и с 28 „ въздържали се “, с което той бе признат.
Идеята на плана е да се вкарат в системата на административните два типа санкции: безплатен труд в интерес на обществото и задържане в териториална конструкция на Министерството на вътрешните работи (МВР).
Проектът предлага приложното поле на безвъзмездния труд в интерес на обществото и задържането в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи да бъдат лимитирани.
В плана се предалага наказването безплатен труд в интерес на обществото да се постанова единствено за наново осъществено административно нарушаване или за нарушаване на редовно нарушаване.
По отношение на задържането в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи се предлага то да бъде наложено единствено за административни нарушавания, свързани с нарушаването на публичния ред.
Проектът съдържа подробна уредба по отношение на наказването безплатен труд в интерес на обществото. Предлага се размерът на това наказване да бъде не по-малко от 40 часа и не повече от 200 часа годишно за не повече от две поредни години.
В рамките на дебата ръководителят на Правна комисия и депут от ГЕРБ Анна Александрова призна, че законопроектът не е прегледан на комисия. По думите й Правна комисия занапред счита да разиска законопроекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР