Парламентът прие предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов срокът,

...
Парламентът прие предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов срокът,
Коментари Харесай

Парламентът прие предложението на Валери Симеонов за удължаване на срока за търговците на горива

Парламентът одобри предлагането на ръководителя на НФСБ Валери Симеонов срокът, в който търговците на горива да приведат активността си, според настоящата разпоредба, да бъде продължен с още три месеца.

Това стана с приемането на промени в преходните и заключителните разпореждания на Закона за тютюна и тютюневите произведения.

„ Изменението ще даде опция за приемане на оптимално ясни за използване законови текстове в изискванията на ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара за горива и ще обезпечи равнопоставеност сред всички наранени субекти, каквито рекомендации са дадени и от Комисията за защита на конкуренцията в нейно Решение № 313 от 2019 година, с което е осъществен секторен разбор на конкурентната среда на пазарите на произвеждане и реализация на авто бензин и дизелово автомобилно гориво “, се споделя в претекстовете на вносителите от НФСБ.



Още преди началото на съвещанието, пред постройката на Народното събрание се събраха представители на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, които поддържаха решителната самодейност на Валери Симеонов и го посрещнаха с овации след приемането на поправките.

Пред дребните търговци на горива у нас тях ръководителят на НФСБ съобщи:

„ Скъпи сътрудници, приказвам като предприемач. Аз също съм бил мачкан от монополи и знам какво значи страната да е на страната на мощните и на околните до властта, за това постоянно в такива случаи отвръщам по този начин, като че ли става въпрос за моята работа и моя бизнес.

Такъв беше казусът със притежателите на дребни казани за варене на ракия, с плод и мляко, подобен е и казусът с вас, като търговци и като частници в активността по систематизиране и търговия с нефтопродукти “, сподели Валери Симеонов.

По думите му това е един непълен триумф. „ Все отново да не забравяме, че следва приемането на Законопроект в идващите три месеца. Предполагам, че законът ще бъде импортиран в Народното събрание още при започване на ноември.

Разчитаме отново на вашата поддръжка, защото досега всичко, което сме постигнали, е с помощта на вашата поддръжка.

Най-вече на това, че се организирахте и че твърдо заявихте освен на ръководещите, само че и на цялата страна, че в България не може да продължава диктатът на монополите, на Валентин Златев и на огромните вериги, които да слагат изискванията и да изнудват страната, тъй че да ви унищожават.

С други думи – да ви отрежат главите до кръста.



Ето, това не би трябвало да го позволяваме, тъй като всяка цивилизована страна държи навръх своите най-дребни производители, на дребните предприемчиви хора, на дребните и междинни компании, които основават голямата част от публичните артикули и обезпечават над 75% от работните места.

Може всички ние да сме дребни, да сме дребни, само че когато се съюзим можем да реализираме нашите цели и да пазиме нашите ползи.

Така че, продължавайте всички в същия дух и следете деликатно по какъв начин се развиват процесите по приемането на закона. Бъдете живи и здрави и ви благодаря за поддръжката “, сподели Валери Симеонов.

От своя страна дребните търговци на горива подчертаха, че Валери Симеонов е техният бранител. Симо Симов от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива напомни свършената от Симеонов и неговите депутати работа в отбрана на техния занаят уточни:

„ Спомнете си първия протест на 26 юни предходната година на Околовръстното в София. Въпреки че Валери Симеонов беше в чужбина, той се свърза с нас, изпрати своите депутати от НФСБ, след което започнахме да работим гладко и поредно по този закон.

Днес нещата вървят в вярната посока с помощта на Валери Симеонов и депутатите от Националния фронт за избавление на България. Аплодисментите, които му отдавате в този момент, са изцяло заслужени. Валери Симеонов е нашият човек, тъй като той е другият народен представител, другият политик.

Малко мъчно се вмества в актуалното схващане за политици, тъй като ние разбираме, че същинският политик е корумпираният политик. И тъй като Валери Симеонов е надалеч от корупцията, обществото малко мъчно го приема.

Но това е верният път такива политици като него да бъдат в ръководството на България, с цел да можем да реализираме онази смяна, която ние всички толкоз доста желаеме “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР