Парламентът прие на второ четене промени в Закона за тютюна,

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за тютюна,
Коментари Харесай

Приеха промените в Закона за тютюна, удължиха срокове за регистрация

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения.
„ Текстът, касаещ периода за регистрация на по този начин наречените дребни бензиностанции бе препоръчан сред първо и второ четене от водача на НФСБ Валери Симеонов.
Между двете четения Симеонов предложи в преходните и заключителни разпореждания на законопроекта промени в Закона за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Идеята му е да бъде продължен от три на шест месеца срокът за регистрация на лицата , които са осъществявали стопански действия.
Съгласно текстовете на признатия Закон за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения лицата и организациите за научни проучвания и висшите учебни заведения, които реализират научни проучвания, научно-приложна и новаторска активност в региона на тютюна или тютюневите произведения, могат да имат механически уреди, предопределени за рязане на тютюн.
В 14-дневен период от придобиване на предписание с техническо оборудване, предопределено за рязане на тютюн, лицата и организациите подават съобщение до Министерство на стопанската система.
Текстовете плануват производителите и вносителите на нови тютюневи произведения при изискванията и по реда на Решение за осъществяване на Европейски Съюз дават посредством общия електронен портал на Европейски Съюз информация за съставките и излъчванията, наличните научни проучвания за токсичността, заплахата от пристрастяване и атрактивността на новото тютюнево произведение, по-специално във връзка с съставките и излъчванията му.
Законът планува още в обществен указател да се вписват производителят на изделието, разновидността на изделието.Административните органи, органи на правосъдната власт, лицата, осъществяващи обществени функционалности и организациите, които дават публични услуги, не могат да изискват от жителите и организациите показване на доказателства за информация, вписана в обществения указател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР