Парламентът прие на първо четене промени в Закона за хазарта

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за хазарта
Коментари Харесай

Парламентът прие промените в Закона за хазарта на първо четене

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за хазарта с вносител Валери Симеонов и група депутати.

Законопроектът беше подсилен от 116 народни представители. „ Против” бяха двама депутати, а 68 гласоподаваха „ въздържал се”, написа Vesti.bg .

„ Всякакви подмятания за преразпределяне на бизнеса са неоснователни. Смятам, че е наш общ дълг да опазим здравето на нашите сънародници. Най-сигурният метод е тези игри да се правят само от държавата”, съобщи преди гласуването вносителят Валери Симеонов пред депутатите.

В отговор депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев прикани профилираните органи да ревизират за какво в Комисията по
хазарта „ са си затворили очите”.

„ Кой е отговорен за големия скандал в
хазарта, който цели да преразпредели функционалности и дялове в сектора”, попита националният представител от Българска социалистическа партия.

Одобреният от Комисията по бюджет и финанси законопроект планува лотарийните игри да могат да се провеждат само от Българския състезателен тотализатор, а талоните да се продават единствено в лицензирани от Комисията по
хазарта обекти, които обаче не би трябвало да се намират на разстояние по-близо от 300 метра от учебни заведения и университети.

Собствениците на частни лотарийни игри излязоха с позиция, в която се показва, че са изплатили всички дължими налози и такси и съблюдават буквата на закона подобен, какъвто е.

В декларация от „ Нове Холдинг”, „ Интралот”, „ Национална лотария”, „ Евробет” и Българска асоциация за развлекателни и
хазартни игри, обявиха, че противоконституционното лишаване на настоящ лиценз носи своите правни последици и евентуални финансови компенсации в размер на милиарди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР