Парламентът прие на първо четене промени в Закона за българските

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за българските
Коментари Харесай

На първо четене: Лесен достъп до лични документи за българите по произход

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за българските персонални документи. Предлаганите промени имат за цел да вкарат характерна категория персонални документи с удостоверяваща и оправомощаваща функционалност. Става въпрос за
Измененията са импортирани от " Обединени патриоти " и " за " тях гласоподаваха 102 народни представители, " срещу " -23 и " въздържали се " -4, с което те бяха приети„.
 Издаването на нови персонални документи в България стигна до Европейския съд Издаването на нови персонални документи в България стигна до Европейския съд
Върховният административен съд насочи преюдициално питане до Съда на Европейския съюз по спор, зародил при възлагане на публичен...
Целта на това изменение е да се даде правна наредба на планувания с плана специфичен статут на лицата, принадлежащи към българските исторически общности, които са родени отвън територията на Република България и на тези, които са родени тук, само че са напуснали страната, показва Фокус.
Българска социалистическа партия видя законопроекта като опит за импорт на работна ръка. " Съжалявам доста, само че България ще изпитва дефицит на работна ръка, до момента в който има ниско възнаграждение. Дайте да го кажем това и да се разберем един път вечно, уточни депутатът от левицата Тодор Байчев.
в случай че българският служащ, чиновник и всяка една кариерна специалност получава едно положително заплащане, тя няма да страда от липса на работна ръка., съобщи още Байчев.
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отбрани предлагането. Законът за българските персонални документи е явен, безапелационен и ще бъде сериозна крачка при решаването на демографските проблеми на България, уточни той.
От една страна потребността от подобен закон се дефинира от потребностите на пазара на работна ръка, дефицита на квалифицирани експерти, което за жалост нашата просветителна система и като цяло образованието не може да подсигурява и даде. Вторият аспект е демографският ".
 Край с ревалидирането на персонални документи Край с ревалидирането на персонални документи
Обявените за изгубени или откраднати персонални документи повече няма да могат да бъдат обявявани за годни след намирането им. Това взеха решение...
Той обърна внимание, че това е поредна политика на " Обединени патриоти ".
С, където вследствие на тези облекчения са се обезпечили работна ръка главно в размер на над 1 млн. индивида.
Защо споделям работна ръка, а не поляци? По-голямата част от тези хора нямат полски генезис ", сподели още Симеонов. Той изясни, че наши сънародници в Украйна вместо в България, отиват да работят в Полша.
В началото на пленарното съвещание пък 39-годишният Георги Александров стана новият народен представител от парламентарната група на „ Обединени патриоти ".
Народният представител, който е част от НФСБ и е определен от Варненския изборен регион, постави клетва в първото за новата пленарна сесия съвещание на Народното събрание. Той заема мястото на починалия Валентин Касабов, който умря на 17 декември предходната година след затруднения в болница, загубвайки борбата против COVID-19.
 Николова: Удостоверението за български генезис основава корупционни практики Николова: Удостоверението за български генезис основава корупционни практики
Удостоверението за български генезис основава проблеми и подозрения за възможни корупционни практики. Това сподели вицепремиерът Марияна Н...
Георги Александров е публицист по специалност, като през 2008 година е част от екипа на телевизия „ СКАТ “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР