Парламентът прие на първо четене два законопроекта за етажната собственост,

...
Парламентът прие на първо четене два законопроекта за етажната собственост,
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене два законопроекта за етажната собственост

Парламентът одобри на първо четене два законопроекта за етажната благосъстоятелност, импортирани от Министерски съвет и ПП-ДБ. Сред предложенията е общото заседание на етажната благосъстоятелност да се организира онлайн или неприсъствено от притежателя, предава БНР.

Въпреки че двата законопроекта получиха утвърждение на 1 четене, депутатите изрекоха доста запаси и обявиха предпочитание за смяна на текстовете за второто четене. Председателят на правната комисия Стою Стоев от ПП-ДБ означи, че е притеснително, че се отстранява долната граница за кворума при взимане на решения от етажната благосъстоятелност и опцията да се назначават домоуправители.
" За мен процедурата, която са планували в министерството - за назначение на служебни домоуправители и това, че вкарваме кмета на общината или на региона да се занимава с етажната благосъстоятелност, съгласно мен, по никакъв метод това не е работещо ”.

Цветан Цветанов от " Възраждане ” подлага на критика и основаването на контролни препоръки.

" Какъв надзорен съвет ще се сътвори, примерно, в блок с 4 или с 6 жилището? Има ли потребност от това нещо? ”.

Андрей Чорбанов от " ИТН ” даде за образец още нерешими проблеми:

" Все повече се появяват необикновен вид етажна благосъстоятелност, при които 100% от жилищата са благосъстоятелност на един човек. А жилищата в централните градски елементи, където в кооперациите повече от половината от жилищата са в действителност наети от компании и на процедура извънредно мъчно се доближава изискуемият кворум, който се предлага, с цел да се вземе каквото и да е решение? ”.

Идеята общото заседание на етажната благосъстоятелност за разполагането на зарядна точка за електрически автомобили да става с болшинство също провокира реакция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР