Парламентът прие 100 процента компенсация за бизнеса на цената на

...
Парламентът прие 100 процента компенсация за бизнеса на цената на
Коментари Харесай

Парламентът прие 100 процента компенсация за бизнеса на цената на тока над 200 лева

Парламентът одобри 100 % отплата за бизнеса на цената на тока над 200 лв.. Предложението беше на ГЕРБ. Небитовите консуматори на електрическа сила (бизнес, общини, учебни заведения, лечебни заведения и др.) ще получават отплата за високата цена на електрическата сила до края на 2023г.

 

Според решението на Народното събрание Министерският съвет би трябвало да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия. Решението беше взето със 186 гласа " за ", 2 " срещу " и 6 въздържали се.

Средствата за заплащане на обезщетенията по програмата ще се набират във фонд " Сигурност на електроенергийната система ", като вноските ще се дефинират от Министерския съвет в период от 10 дни, в осъществяване и при изискванията на правилник на Европейски Съюз по отношение на незабавна интервенция за справяне с високите цени на електрическата енергия. Последният текст беше признат в редакция, препоръчана от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Той уточни, че в залата има консенсус, че би трябвало да продължат обезщетенията за бизнеса, както и да се приложи европейският правилник.

По-рано през днешния ден депутатите одобриха да се отсрочи освобождението на пазара на електрическа сила за битовите консуматори до края на 2025 година.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР