Парламентът попълни състава на Антикорупционния орган с един заместник-председател и

...
Парламентът попълни състава на Антикорупционния орган с един заместник-председател и
Коментари Харесай

Парламентът одобри четирима за Антикорупционния орган

Парламентът попълни състава на Антикорупционния орган с един заместник-председател и трима членове. Депутатите избраха Антон Славчев за заместник-председател на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, и Антоанета Георгиева–Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева за членове на антикорупционния орган.
Антон Славчев има магистърска степен по право от Юридическия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий ". Завършил е Висшето военно учебно заведение "Тодор Каблешков ", компетентност "Технология и организация на железопътния превоз " и има добита квалификационна степен „ Бакалавър ". Владее британски и съветски езици. Славчев построява професионалната си кариера в структурите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, където има общо 22 години стаж. Носител е на редица награди, като множеството от тях са получени във връзка разкриването на тежки престъпни закононарушения, свързани с посягане против здравето и живота на общество известни жители и други тежки закононарушения, свързани с активността на проведени незаконни групи. Като шеф на дирекция в ДАНС през 2017 година Славчев управлява седем сполучливи реализации, в това число такива, свързани с битката с корупцията. След влизането в действие на новия Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество на 23 януари 2018 година, ръководената от Антон Славчев дирекция, чиято съществена функционалност е противопоставяне на корупцията, се вля в новосъздадената Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.
Антоанета Цонкова е приключила право в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски ". Завършила е Педагогически институт „ Дичо Петров " - гр. Смолян, компетентност "История и география " и има добита квалификационна степен „ Бакалавър ". Владее съветски и френски езици. От март 2013 година досега тя е член на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество /КОНПИ/, преименувана от 23 януари 2018 година в Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. С цялостната си активност Антоанета Цонкова има принос за постигнатите високи резултати на КОНПИ и за повишение на нейния престиж. Общият юридически стаж на Антоанета Цонкова е повече от 18 години.
Пламен Йоцов е приключил висше обучение във Висшето военно учебно заведение за артилерия и противовъздушна защита (ВВМАПВО) „ Панайот Волов " - гр. Шумен, и има магистърска стенен по специалността „ Изчислителна техника " с подготовка „ инженер по изчислителна техника ". Владее съветски и британски езици. Йоцов построява професионалната си кариера в структурите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, където има общо 20 години стаж. През 1994 година стартира работа като шпионин в Националната; работа „ Сигурност " - Министерство на вътрешните работи, а по-късно работи поредно като контрольор в същата работа, старши и основен контрольор в Дирекция Национална работа за битка с проведената престъпност - Министерство на вътрешните работи. Пламен Йоцов е награждаван неведнъж с благодарности и парични награди, както и с огнестрелно оръжие.Той е минал профилиран интернационално образование в Испания за битка с проведената престъпност, проведен от "Национална полиция " и "Гвардия Цивил " и 10 дневен курс в Съединени американски щати за битка с опиатите, проведен от американската организация за битка с наркотрафика DEA.
Силвия Къдрева има магистърска степен по специалността "Библиотечно-информационни науки " от Софийския университет "Св. Климент Охридски ", Философски факултет. Владее документално и говоримо британски език. От 2014г. е Директор на Публичния указател, а след приемането на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Регистърът минава в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, като тя продължава да управлява активността му. Къдрева управлява екип от специалисти, които основават и ползват системата на обявление на имуществото и приходите на лицата, заемащи висши обществени длъжности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР