Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актьора Стефан Данаилов.

...
Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актьора Стефан Данаилов.
Коментари Харесай

Парламентът и Министерският съвет почетоха с мълчание паметта на Стефан Данаилов

Парламентът уважи с едноминутно безмълвие паметта на артиста Стефан Данаилов. За това прикани ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при започване на днешното пленарно съвещание.

Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание оферти за удостояване на паметта с едноминутно безмълвие могат да се вършат единствено в случай че са били импортирани документално в деловодството на Народното събрание до 18 ч на деня, предхождащ съответното пленарно съвещание, с изключение на в изключителни случаи.

За да запазят минута безмълвие народните представители, сведоха глави и станаха на крайници в символ на респект към личността на артиста.

Данаилов бе депутат в шест Народното събрание, за последно в 44-ото Народно заседание. Той бе народен представител от 24-и многомандатен изборен регион – София.

"Напусна ни нашият безценен другар и сътрудник, огромният артист и човек Стефан Данаилов. Ще го запомним с неговото омагьосване, гений и артистичност. Той построи завладяващи облици както на сцената, по този начин и в знакови за филмовата история екранни творби, за които получи топлото самопризнание и любов на целия народ. Съприкосновението с неговия гений беше същински празник ", сподели Караянчева. Тя уточни, че артистът е влагал сила и отдаденост като депутат в шест Народното събрание, както и като министър на културата.

"Загубата на Стефан Данаилов за цяла България е голяма. " Това сподели националният представител от парламентарната група на ГЕРБ Евгени Будинов пред публицисти в Народното събрание.

"Когато ме одобри в НАТФИЗ, видях, че това е един от най-хубавите хора. Той помагаше доста на студентите си и на всички хора към себе си. Да не приказваме, че това е може би най-хубавият артист и най-хубавият български киноактьор сигурно, министър на културата, необикновен политик. Загубата съгласно мен за цяла България е голяма ", уточни депутатът. Той изрази съболезнования към околните на Данаилов и неговите студенти.

"Личности като Стефан Данаилов са със лична светлина. " Това съобщи националният представител от ПГ на "БСП за България " Нона Йотова в коридорите на Народното събрание.

"Стефан ще го запомня с изключителната персона, която е той. За това не мога да приказвам за него в минало време. Личности като него са със лична светлина и постоянно остават в сърцата на хората. Аз го познавам и като сътрудник, и като другар, напоследък го опознах и като политик. Стефан беше първият човек, до който се допитах, когато ми предложиха да вляза в листите ", съобщи още Йотова. По думите й Стефан Данаилов с изключение на обичан артист е и извънреден човек.

И министър председателят Бойко Борисов помоли за безмълвие в памет на артиста по време на постоянното държавно съвещание. "Моля за безмълвие в памет на Стефан Данаилов – добър другар, огромен мъж, огромен артист, огромен човек. Мисля, че загубата е фактически огромна за българите, тъй като той беше обичан човек ", уточни министър-председателят.

"Сбогом! Беше огромен мъж! " Това написа по-рано през днешния ден в профила си във Facebook Борисов по отношение на кончината на Данаилов.

"Осиротяха цветовете и зимата е някак си безкрайна... Сбогом, Мастъре! ". Това гласи обява на министъра на културата Боил Банов в обществената мрежа.

"Почивай в мир, Ламбо! Думите се губят в този миг... Светла ще е паметта за теб постоянно! Дълбок реверанс! ", написа в профила си във Facebook водачът на "БСП-София " и общински консултант в Столичния общински съвет Калоян Паргов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР