Парламентът отхвърли въвеждането на забрана за пушене на наргиле на

...
Парламентът отхвърли въвеждането на забрана за пушене на наргиле на
Коментари Харесай

Отказаха забрана за пушене на наргиле на закрито

Парламентът отхвърли въвеждането на възбрана за пушене на наргиле на закрито, съобщи Агенция. Забраната бе заложена в промените в Закона за здравето, само че не бе подкрепена на второ четене от депутатите. Народните представители одобриха активността на общините по осъществяване на политики в региона на здравната профилактика измежду популацията и на лекарите при и във връзка на предоставяната здравна помощ може да се подкрепя от здравни посредници. Изискванията към активността на здравните посредници ще се дефинира с разпоредба от министъра на опазването на здравето.

Приехме възбрана за приложимост на наргилета от деца до 18 години, друго ограничаване не е въвеждано със Закона за здравето, сподели по-късно пред кореспонденти ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова.

„ В променения Закон за здравето, който преди малко одобриха народните представители, се регламентира възбрана за приложимост на тютюн и свързани с тях произведения, в това число наргилета, електронни цигари и всевъзможни други устройства, които употребяват тютюн за деца до 18 години “, изясни Дариткова.

„ По Закона за здравето санкциониращите са Районните здравни инспекции. Те следят да се съблюдава възбраната за пушене в закрити и други публични места. Увеличихме и детайлизирахме санкциите, които касаят освен нарушителите на възбраната за пушене в неразрешените места, само че и тези, които са го позволили “, сподели доктор Дариткова. По думите ѝ на този стадий има леко усложнение да се глобяват притежателите на заведения, които са позволили да се пуши на територията им. В измененията, които приехме преди малко, се регламентира и активността на здравните посредници. Ще се направи разпоредба от Министерство на здравеопазването “, разясни още ръководителят на здравната комисия в Народното събрание.

Д-р Дариткова направи разяснение във връзка с глобите. „ Досегашната глоба за нарушителите се резервира, като се вкарва нова за тези, които позволили пушене на територията на неразрешено място съгласно закона “, уточни още доктор Дариткова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР