Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за мерките

...
Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за мерките
Коментари Харесай

Слагат забрана на анонимните банкови сейфове

Парламентът утвърди на първо четене промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари, с които се подкрепя процесът на присъединението ни към Валутния механизъм и Банковия съюз.

Новите текстове плануват нови категории задължени лица, които съхраняват, търгуват или работят като медиатори в търговията с творби на изкуството, когато това се прави в свободни зони и когато цената на договорката и на обвързваните покупко-продажби надвишава 10 000 евро.

Със законопроекта се вкарва възбрана за откриване или поддържане на анонимни банкови сметки, сейфове или банкови сейфове на фиктивно име. Предвиждат се и по-ниски прагове за използване на ограниченията за сложна инспекция от издателите на електронни пари и техните представители.

В претекстовете си вносителите показват, че изпирането на пари, финансирането на тероризма и проведената престъпност постоянно се правят в интернационален проект и са проблем освен от национално равнище, само че и на нивото на Европейския съюз и в интернационален проект. Потоците от пари с противозаконен генезис могат да навредят на стабилността и репутацията на финансовия бранш, да застрашат националната сигурност и вътрешния пазар на Съюза и интернационалното развиване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР