Парламентът одобри договор за изграждане на склад за съхранение на

...
Парламентът одобри договор за изграждане на склад за съхранение на
Коментари Харесай

Парламентът одобри нов договор за 7,2 млн. долара заради F-16

Парламентът утвърди контракт за създаване на склад за предпазване на класифицирано съоръжение и въоръжение за самолетите F-16. Помещението ще е ситуирано на База Граф Игнатиево и ще коства 7,2 млн. $.

Договорът планува:

Доставка на брави, заключващи механизми за порти и консумативи, нужни за създаване на охранителни системи в сходство с условията за сигурност на Правителството на Съединени американски щати.

Проектиране и създаване на система за сигурност на склада за предпазване на класифицирано съоръжение (ССКО).

Услуги за ръководство на склада за предпазване на класифицирано съоръжение (ССКО) за период три години и три години поддръжка на охранителните и структурните системи, свързани с действието на склада.

Консултантски услуги по планиране и създаване на системи за сигурност за други уреди за аероплан F-16 Block 70 в авиобаза Граф Игнатиево, където ще се съхранява класифицирано съоръжение на самолета, и потребление на класифицирана информация.

Новият договор беше неодобрен от " Възраждане ".

Николай Дренчев, " Възраждане ": " Може да ни изискат повече пари, в случай че пристигна в миналото, може да не пристигна в никакъв случай. Това е истината за договорите, които са подписани за F-16. Това не е контракт, а писмо за оферта или приемане. Ако не приемем това нещо, няма да ни бъдат доставени самолети за милиарди, част от които сме платили предплатено ".
След влизането в действие на закона за ратификация министърът на външните работи ще уведоми държавното управление на Съединените американски щати за осъществяване на националните процедури по влизане в действие на контракта. Първото заплащане от 162 хиляди $ ще бъде през декември тази година. Последното на 15 юни 2027 година.

" Още първоначално коментирахме, че този контракт е в ощърб на обществото. Сега Съединени американски щати, Пентагонът желае от България 7,2 млн., с цел да съхраняват тяхна техника. Няма нищо нелогично в това, защото всяка страна пази своите патенти. Но поражда огромният въпрос, дами и господа народни представители, откакто Пентагонът държи 1,3 милиарда $ на българските данъкоплатци, не е ли безсрамно да желае от България още 7 млн. ", разяснява Румен Гечев от Българска социалистическа партия за България.
По думите на Гечев поръчката на самолети за България ще се забави още.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР