Парламентът на одобри промяна в законодателството на страната с приемането

...
Парламентът на одобри промяна в законодателството на страната с приемането
Коментари Харесай

Австралия прие закон, аналогичен на Закона Магнитски

Парламентът на утвърди смяна в законодателството на страната с приемането на закон за „ Тематичните наказания ”, подобен на американския „ Закон Магнитски ”, предава БГНЕС.

По информация на пресслужбата на Народното събрание, това е подбудено от нуждата за „ идентифициране, секване и санкциониране на нарушаванията на правата на индивида ”. Според австралийския заместник-външен министър Марис Пейн, новото законодателство ще даде опция на управляващите „ навреме да подхващат ограничения в отговор на проблеми, предизвикващи интернационална угриженост, без значение от мястото, където пораждат ”.
Ще ни накаже ли Съединени американски щати, в случай че Пеевски стане народен представител?
Едва ли Съединените щати ще наложат спомагателни наказания против България, в случай че Делян Пеевски още веднъж стане народен представител. Това счита юрист Пет...

В основата на новия закон са заложени правилата от „ Закона Магнитски ”, само че австралийското законодателство позволява и въвеждането на наказания против „ лица, занимаващи се с незаконна кибер активност, която визира ползите на Австралия ”.

Съгласно признатия закон, влизането на територията на Австралия ще бъде неразрешено за лица, които управляващите в страната сметнат за отговорни за „ обилни и фрапиращи нарушавания на човешките права, корумпирани чиновници и хакери ”. Той планува също „ целеви финансови наказания (включително заледяване на активи) на посочените физически и юридически лица ”.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР