Парламентът на Израел утвърди новото коалиционно правителство на страната, начело

...
Парламентът на Израел утвърди новото коалиционно правителство на страната, начело
Коментари Харесай

Край на ерата Нетаняху, Израел има нов премиер!

Парламентът на Израел утвърди новото съдружно държавно управление на страната, отпред с националиста Нафтали Бенет, и постави завършек на 12-годишното ръководство на Бенямин Нетаняху, съобщи news.bg, цитирайки Би Би Си.

Нетаняху беше министър председател на страната в границите на рекордните пет мандата.

Бенет постави клетва като министър председател, откакто образуваният от него кабинет получи доверието на 60 депутати, а 59 гласоподаваха срещу.

Новото държавно управление е образувано от ръководената от него партия " Ямина " и центристката групировка " Йеш Атид " отпред с Яир Лапид. Двете партии се споразумяха Бенет да бъде министър-председател през първите две години от мандата, а през идващите две премиерският пост да бъде стихотворец от Лапид.

Преди съставът на новото държавно управление да бъде гласуван от Кнесета, Нафтали Бенет произнесе тирада пред депутатите. Той благодари на Нетаняху за продължителната му работа като министър председател.

" Ние не постоянно имахме единодушие между тях, само че вие и двамата пожертвахте доста за богатството на страната Израел ", обърна се към Нетаняху и брачната половинка му Сара.

Словото на Бенет беше прекъсвано неведнъж от възгласите на депутатите от " Ликуд " и другите лоялни към Нетаняху партии.

Той уточни, че всяко потомство е имало и ще има своите провокации и всяко потомство има потребност от свои водачи. По думите му, Бенямин Нетаняху е направил доста, само че в този момент страната е изправена пред невиждано преди разделяне.

" В историята на еврейския народ към този момент е имало моменти, когато различията са излизали от надзор, което ни е излагало на огромна заплаха ", подсети Бенет.

Той се изрече ласкаво за съдружния си сътрудник Яир Лапид, като съобщи, че е показал " огромна национална отговорност, политическа благотворителност и самообладание ".

Преди гласуването Нетаняху също приказва пред Народното събрание. Той дефинира Бенет като " подправено десен " и упрекна партията му в изменничество поради обединението с лявоцентристката групировка на Лапид.

В петък, когато бяха подписани съдружните съглашения за новото държавно управление, Нетаняху го дефинира като " рискова коалиция на измамата и капитулацията " и даде обещание доста бързо да го смъкна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР