Парламентът на испанската автономна област Каталуния за трети път не

...
Парламентът на испанската автономна област Каталуния за трети път не
Коментари Харесай

Каталунският парламент отново не успя да избере регионален лидер

Парламентът на испанската самостоятелна област Каталуния за трети път не съумя да избере районен водач, откакто претендентът Жорди Турул не можа да събере задоволително гласове, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Турул, който е непосредствен съдружник на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон, се нуждаеше от 69 гласа, само че завоюва единствено 64 поради различия сред сепаратистките партии, които имат болшинство в каталунския парламент.

Сега депутатите имат два месеца, с цел да изберат водач на региона. В противоположен случай ще би трябвало да има нови районни избори.

Турул въпреки всичко може да получи още един късмет да бъде определен при гласоподаване на следващия ден. Той обаче би трябвало да се яви пред съда през днешния ден по обвинявания в протест и противодържавна активност поради присъединяване му в опитите за оповестяване на самостоятелност на Каталуния през октомври. Миналата година Турул беше задържан, а след това освободен под гаранция.

Съдът може да го разгласи за неизбираем или даже да го върне в пандиза, в случай че реши, че има задоволително доказателства, че някогашният министър от предходното каталунско държавно управление е направил тези закононарушения.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (230)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР