Парламентът на Испания одобри с голямо мнозинство бюджет с рекордни

...
Парламентът на Испания одобри с голямо мнозинство бюджет с рекордни
Коментари Харесай

Парламентът на Испания одобри Бюджет 2022 с рекордни за страната разходи от 240 милиарда евро



Парламентът на Испания утвърди с огромно болшинство бюджет с рекордни за страната разноски от 240 милиарда евро, съобщи Франс прес. Разходите включват над 26 милиарда евро от фонда на Европейския съюз за икономическо възобновяване от пандемията, която лиши близо 11 % от брутния вътрешен артикул през предходната година.

За 2022-а министър председателят Педро Санчес залага на избухлив бюджет и недостиг от 5 на 100 от Брутният вътрешен продукт в опит да подтиква домашното ползване и основния туристически бранш.

Сред заложените ограничения е еднократно заплащане на 400 евро на всеки, който навършва 18 години, които би трябвало да бъдат изхарчени за посещаване на културни събития, както и месечна дотация от 250 евро за покриване на част от наема на младежите с ниски приходи

Коалицията на Санчес разполага единствено със 155 депутата в 350-местния, мощно фрагментиран парламент. За бюджета обаче през днешния ден гласоподаваха 281 депутати и това ускорява възможностите на кабинета на малцинството да изкара цялостния си мандат до края на 2023 година, сочи организация Франс прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР