Парламентът избра на първото си редовно заседание временна комисия за

...
Парламентът избра на първото си редовно заседание временна комисия за
Коментари Харесай

НС избра временна комисия за правилника си

Парламентът избра на първото си постоянно съвещание краткотрайна комисия за разработване на план на устав за организацията и активността си. Тя се състои от 14 народни представители и в нея влизат по двама депутати от всяка парламентарна група. За основа на документа ще бъде употребен актуалният устав. Срокът за оферти за промени в него е до 14 декември в това число. За ръководител на комисията беше определена Лена Бориславова от " Промяната продължава ". Филип Попов и Иван Иванов са представителите на " Българска социалистическа партия за България ".

Председателят на Народно събрание Никола Минчев разгласи, че водачът на " Възраждане " и сегашен народен представител Костадин Костадинов се е отказал от имунитета си. Поводът е дело, почнало против него през септември. То е поради изявление, че с дейностите си държавното управление, което през март м.г. вкара изключително състояние поради КОВИД-19, насажда суматоха и неуравновесеност в обществото.

В началото на съвещанието Минчев разгласи първите постъпили в деловодството законопроекти. Депозирани са оферти за налагане на мораториум на страните задължения, Закона за младежта, за отбрана на потребителите, за запазване на околната среда, за активността на груповите капиталови схеми. Внесени са и оферти за Закон за придвижване по пътищата, за ограниченията за изключителното състояние и превъзмогване на последствията, за изменение на правосъдната власт. Законопроектите ще бъдат разпределени по комисии, откакто те бъдат формирани.

Заседанието на Народното събрание през днешния ден ще стартира в 11 ч. вместо в 9 ч. Дневният ред включва разглеждане на две точки - предложение за разработване на правила за отдалечено присъединяване на депутатите в работата на Народно събрание и блиц надзор, който би трябвало да стартира в 12 часа. Предложението депутатите да стартират работа по-късно е с цел да не се раздира времето сред първа и втора точка.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР