Парламентарното мнозинство на унгарския премиер националист Виктор Орбан прие вчера

...
Парламентарното мнозинство на унгарския премиер националист Виктор Орбан прие вчера
Коментари Харесай

Орбан затяга контрола върху унгарската опозиция

Парламентарното болшинство на унгарския министър председател националист Виктор Орбан одобри през вчерашния ден нови закони, които съгласно опозицията имат за цел да укрепят властта му върху локалните общности, парламентарния живот и правосъдната система, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Според критиците един от тези закони разрешава на ръководителя на Народното събрание да направи удръжки от заплатата или даже да забрани допускане в Народното събрание на депутати, които показват в постройката.

Достъпът на опозиционни депутати до други държавни ведомства също е стеснен.

Преди година по време на митинги против Виктор Орбан опозицията беше окупирала държавната телевизия, която е упрекната, че не отразява опозиционни гледни точки, и показва в Народното събрание, където съгласно нея тя няма никакви пълномощия.

Законово изменение пък прави по-трудно за депутатите да образуват парламентарни съюзи, откакто тази есен опозицията съумя да завоюва кметството на Будапеща от партията на Виктор Орбан, като се сплоти зад един претендент.

Законът, който е признат без съвещания или оценка на влияние, лимитира и автономията на общинските управляващи в ръководството на данъчните преходи и дава на държавното управление нови способи за надзор на правосъдната власт.

Освен това парламентарната група на партията на Орбан " Фидес " избра за девет години четирима членове на съвета за медийна регулация.

Правителството оправдава новите ограничения с постоянни нарушавания на реда от опозицията или с волята да се опростят администрацията и правосъдната система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР