Парламентарните журналисти продължават упорито да искат свободен достъп до новата

...
Парламентарните журналисти продължават упорито да искат свободен достъп до новата
Коментари Харесай

Докога Караянчева ще крие депутатите от журналистически въпроси?

Парламентарните публицисти не престават настойчиво да желаят свободен достъп до новата постройка на Народното събрание. Над 200 представители на гилдията поставиха подписите си в петиция до председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Проблемът пристигна откакто депутатите се реалокираха в свежо ремонтираната постройка на някогашния партиен дом. Тогава се оказа, че публицистите са лишени от достъп до общите пространства в постройката и на процедура свободните диалози с националните избраници са невъзможни. Единствената опция за публицистите да насочат въпроси към депутатите действително е при нарочна прескоферемция, и то единствено в случай, че самата политическа мощ е поискала да свика брифинг. Което във времена на здравна, икономическа и политическа рецесия си е откровена цензура, въпреки и към този момент 10 дни Караянчева да не може да го осъзнае.

С казуса към този момент са осведомени президентът Румен Радев, омбудсманът, както и ръководителите на партии.

"В момента публицистите нямаме достъп до депутатите, което е в ущърб на жителите, тъй като публицистите, които сме призвани да задаваме въпросите на обществото не можем да го вършим. Това може да се реализира единствено със съдействието и положителната воля и благосклоността на пиара на партията, което е извънредно неблагонадежно и ни попречва да бъдем справедливи, точни и да работим в полза на жителите ", декларира вносителят на петицията.

Че не сме една от софтуерно напредналите страни, се вижда посредством "изолатора ", предназначен за представителите на медии, откакто имаше недоволства, че тв приемниците, през които те следят пленарното съвещание, постоянно прекъсват, сменят си цветовете и звукът стопира.

"Наред с множеството механически проблеми, към момента няма отговор КОЙ и за какво отряза достъпа на публицистите до националните избранници и КОЙ подреди връзката с народен представител да се реализира посредством PR на партията, който комфортно може да го скрие или да реши, от негово име, че в този момент не е комфортно да дава отговор на въпроси? "Мислите, че по този метод ще ни запушите устата и ще закриете очите ни, в противен случай... по този начин още повече окуражавате същинските публицисти да разкриват нередностите и да търсят отговорност от причинителите им ", се споделя в текста на втората по такава подписка в границите на десетина дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР