Парламентарните избори се коментират разгорещено не само у нас, но

...
Парламентарните избори се коментират разгорещено не само у нас, но
Коментари Харесай

„Уошингтън Поуст“: Дясноцентристката партия печели с обещания за стабилизиране на България

Парламентарните избори се разясняват развълнувано освен у нас, само че и в международните медии. На фона на растящите рецесии цяла Европа е обърнала взор към България, с цел да види дали страната ни най-накрая ще успее да излезе от политическата рецесия, в която се намираме към този момент близо две години.

„ Уошингтън Поуст “ написа, че  „ Дясноцентристката партия печели с обещания за стабилизиране на България “.

„ Борисов поведе на изборите в България, само че се изправя пред борба за съставяне на държавно управление “ - с това заглавие излезе изданието „ Политико “. В публикацията се показва, че към момента е прекомерно неразбираемо дали някогашният първенец по карате ще може да сформира кабинет.

В този дух са и останалите мнения в международните медии след провелите се през вчерашния ден предварителни парламентарни избори - политическа парализа и мъчно сформиране на държавно управление.

Заглавията са красноречиви – „ Продължаваща политическа неустановеност ще задълбочи икономическите проблеми и ще отдалечи страната от задачата за влизане в еврозоната. “

И авторитетната френска медия „ Франс 24 “ разгласява публикация, в която натъртва по какъв начин някогашният министър председател се е върнал на власт, само че вярата за излаз от политическата рецесия е дребна.

А съгласно коментара на „ Ройтерс “ предстоят сложни договаряния за коалиция, които може да завършат с парализиране на Народното събрание или даже с нови изключителни избори.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР