Парламентарните групи на Продължаваме Промяната и Възраждане отказаха среща с

...
Парламентарните групи на Продължаваме Промяната и Възраждане отказаха среща с
Коментари Харесай

ПП и Възраждане отказаха среща с проф. Габровски

Парламентарните групи на " Продължаваме Промяната " и " Възраждане " отхвърлиха среща с номинираният за министър-председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.

Разговорите с " Продължаваме Промяната " бяха планувани за 9.00 часа. От партията обаче не се явиха на срещата като вместо това изпратиха писмо, в което благодарят на проф. Габровски за поканата и напомнят, че неведнъж са декларирали позиция, че няма да поддържат първия мандат за сформиране на държавно управление.

От " Продължаваме Промяната " декларират подготвеност да проведат диалог с него на идващ стадий и да дискутират 16-те предпочитани за групировката в качеството му на министър-председател.

От " Възраждане " също изпратиха писмо, с което осведомят проф. Габровски, че няма да се явят на срещата поради фундаментални и непреодолими политически разлики с ГЕРБ-СДС като влизането в еврозоната, даването на оръжие за Украйна и закупуването на нови изтребители Ф-16. Тези разлики не разрешават на " Възраждане " да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС, показват от групировката.

Оттам показват подготвеност да работят дружно с ГЕРБ-СДС по тематиките, по които имат допирни точки като тази за въглищните мощности.

За 10.30 ч. е планувана среща на проф. Николай Габровски с Движение за права и свободи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР