Парламентарните групи излязоха с оценка на краткия мандат на 45-ото

...
Парламентарните групи излязоха с оценка на краткия мандат на 45-ото
Коментари Харесай

Оценките на парламентарните групи за мандата на 45-ото Народно събрание

Парламентарните групи излязоха с оценка на късия мандат на 45-ото Народно заседание.

Според "Има подобен народ " групата им в Народното събрание е съумяла да наложи смяната в Изборния кодекс, предстояща изключително от българите в чужбина. Заместник-председателят на групата Ивайло Вълчев дефинира работата на това Народно заседание като доста ниско продуктивна:

"За мое огромно страдание, стартира да наподобява по-скоро на избирателен протест, на лансиране към този момент на такива тези, които ще бъдат повтаряни до идващите два месеца. Много хубаво лъсват чисто партийни пристрастия и всичко това се вижда. Хората, за благополучие, не са толкоз глупави, колкото на някои им се желае, и, за наше голямо благополучие, си вършат заключения ".

Вълчев не даде безапелационен отговор дали водачът им Слави Трифонов ще бъде претендент за народен представител и в идващия парламент:

"Всеки от нас може да не е в идващите листи. Това следва да се разисква занапред. Това, че си в тази листа, не те прави народен представител по кръв и благородник по завещание по никакъв метод. В идната изборна акция както знаете, листи се редят отначало, нищо не става автоматизирано. Ние не сме партия със стогодишен живот, в която да има наследствени места в парламентарните листи ".

Председателят на парламентарната група на "Демократична България " Христо Иванов разяснява, че идващият парламент наложително би трябвало да излъчи държавно управление. Той видя в 45-ото Народно заседание начало на значим групов психически преход:

"Към това, че страната не е ремарке на джипката на Бойко Борисов. В тази акция ще би трябвало да приказваме доста повече по тази причина какво ръководство сме подготвени да подкрепим, с каква стратегия. Просто хвърлянето на едни лозунги, плакатни поръчки, няма да са задоволителни. Моето надълбоко разбиране е, че в идващия парламент ние към този момент не можем да си позволим и да отидем с настройката, че може и да не се излъчи ръководство ".

В декларация от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изрази разочарованието си от невъзможността 45-ият парламент "да разгради модела ГЕРБ ". Тя съобщи, че партиите са пропуснали опцията и за един месец, Народното събрание не е приел нито един закон, с изключение на измененията в Изборния кодекс. Зациклилата правосъдна промяна, отхвърлянето на антикризисните ограничения на Българска социалистическа партия и препоръчаният мораториум от социалистите развързват ръцете на Борисов, разяснява Нинова:

"Такова болшинство имахме в първите дни, анти този модел. Да се обединим и през днешния ден той да е тук и да го питаме, а не да приказва от у дома небивалици. Ние сме в положение, че ние си тръгваме, а той продължава. Никога не е било, никой да не приказва с никого в един парламент! А през днешния ден и в този момент се докарахме до това положение - никой да не приказва с никой! Ще минат и тези избори, които се задават, само че втори подобен неуспех и изключително рецесия, хората няма да ни простят. Преди 3 седмици ви казахме, че навлизаме в политическа рецесия и не ни повярвахте. Е, към този момент сме изправени пред нея. А в рецесия се желае разсъдък, непоклатимост и вероятност ".

Лидерът на "Изправи се. Мутри вън! " Мая Манолова съобщи, че неналичието на време е повода Народното събрание да не одобри законопроектите, отговарящи на упованията на гласоподавателите. Тя добави, че нейната политическа партия е предложила също съответни ограничения:

"Има ли пари за хората с увреждания - няма! Има пари за другарските кръгове. Не забравихме и потребителските проблеми на жителите. Внесохме, както обещахме, Закон за частния банкрут, който би бил в действителност витално значим за хората, изпаднали в дългово иго, тъй като Конституционният съд се произнесе преди 10 дни и анулира 10-годишната безспорна отминалост, призната от предходния парламент. Сега хората са оставени в ръцете на финансовите институции, на компаниите за бързите заеми, на колекторските компании ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР