Парламентарната комисия по земеделие ще разгледа на второ четене промени

...
Парламентарната комисия по земеделие ще разгледа на второ четене промени
Коментари Харесай

Парламентарна комисия ще обсъди промени в законите за горите и за ползването на земеделски земи

Парламентарната комисия по земеделие ще прегледа на второ четене промени в Закона за горите. Очаква се трите законопроекта, импортирани от ГЕРБ-СДС, от Българска социалистическа партия и от " Продължаваме промяната ", да бъдат обединени в един.

Членовете на комисията ще прегледат на първо четене и проектопромени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи, както и в Закона за храните.

Промените в Закона за горите засягат главно реда, по който ще се добиват и разпределят към популацията дърва за огрев от общински, държавни и частни гори.

Запазва се ограничаването едно домакинство да има право да получи до 10 кубика дърва.

В дневния ред на комисията е включено и разискване на  план за изменение на Закона за собствеността и използването на земеделските земи, като измененията се отнасят главно до разпределянето на пасищата.

Целта е да се даде преимущество на локалните животновъди  при наемането на общинските и държавните пасища, с цел да се пресече нездравословната практика  компании, близки до ръководещите, да вземат пасища, за които получават съществени дотации, без даже да имат животни.

По обявата работи: Николай Петров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР