Парламентарната комисия по земеделие отложи спорните поправки в Закона за

Парламентарната комисия по земеделие отложи спорните поправки в Закона за ...

Спорният закон за Догансарай бе изненадващо отложен


Парламентарната комисия по земеделие отложи спорните поправки в Закона за рибарството и аквакултурите, чието приемане би спасило незаконна постройка на плажа в "Росенец", където е лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. За скоростното внасяне на промените съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Изненадващото отлагане на поправките стана по искане на депутати от "Воля", "Коалиция за България" и ДПС с мотив, че не са сагласувани с Брюксел.

Другата изненада беше, че в заседанието на комисията се включиха рибари от Бургас, които пламенно защитиха предлаганите от ГЕРБ поправки и атакуваха Христо Иванов, който преди ден призова депутатите да не гласуват поправката "Догансарай".

Рибарите от Бургас в защита на ГЕРБ

Димитър Янчев от сдружение "Морски сговор" заяви пред депупатите от агрокомисията, че Христо Иванов е против Закона за рибарството и аквакултурите, защото това било своеобразно негово отмъщение срещу рибарите от Бургас, които не подкрепили акцията му в парк "Росецен" през юли м.г.  Тогава съпредседателят на ДБ "акостира" с гумена лодка на плажа пред сарая на Доган и бе изгонен от служители на НСО, въпреки че теренът е публична собственост и достъпът до него би следвало да е .

Източник: mediapool.bg