Парламентарната комисия по ревизията ще изслуша днес регионалния министър в

...
Парламентарната комисия по ревизията ще изслуша днес регионалния министър в
Коментари Харесай

Комисията по ревизия изслушва министър Аврамова


Парламентарната комисия по проверката ще изслуша през днешния ден районния министър в оставка Петя Аврамова. На въпроси ще дава отговор и ръководителят на пътната организация и шефа на държавната „ Автомагистрали “.

Министърът в оставка ще бъде изслушана от депутатите по отношение на активността на „ Автомагистрали “ ЕАД, активността на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД и осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.

Дейността на сдружението бе избрана като един от целите за инспекция от комисията, а от партията на Българска социалистическа партия неведнъж са повдигали въпроса за множеството директни възлагания на поръчки, които „ Автомагистрали “ трансферира на други строителни фирми-подизпълнители, с което се заобикаля Закона за публичните поръчки, припомня БГНЕС.

Петъчното съвещание на краткотрайната парламентарна комисия, основана за проверка на настоящето ръководство, бе белязано от голям брой кавги – мотивът бизнесменът-зърнопроизводител Светослав Илчовски, подал сигнал до комисията и пристигнал да продължи описа си, в който изнася изказвания за корупционни практики от страна на държавното управление, премиера Бойко Борисов и обособени министри. През цялото време съвещанието бе придружено със остри реплики сред депутатите, които задаваха въпроси на очевидеца, а в залата участва цялата парламентарна група на ГЕРБ. Пред депутатите той описа за негова среща в Монако със притежателя на компания „ Градус “ Иван Ангелов, която дефинира като близка на властта и на която е бил помолен да поеме ангажимент за подписване на договорка за мним оборот, намесвайки името на премиера. От своя страна Ангелов дефинира всички изказвания като неистина и заплаши Илчовски със съд.

В неделя представителят на основния прокурор Сийка Милева разгласи, че прокуратурата е почнала инспекция на изказванията, изнесени от предприемачите, като посочи, че дейностите на държавното обвиняване са почнали преди дни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР