Парламентарната комисия по културата и медиите започва цялостно преразглеждане на

...
Парламентарната комисия по културата и медиите започва цялостно преразглеждане на
Коментари Харесай

Преразглеждат ЗРТ, ролята и мястото на СЕМ, избора на директорите на обществените медии

Парламентарната комисия по културата и медиите стартира изцяло преразглеждане на Закона за радиото и малкия екран.

Ще се преразглеждат ролята и мястото на Съвета за електронни медии, избора на генералните шефове на Българското национално радио и Българската национална телевизия, както и финансирането на публичните медии.

Председателят на комисията Тошко Йорданов съобщи:

„ Имаме график, в който би трябвало да изберем нови членове на Съвет за електронни медии, само че персонално моето мнение е, че като цяло този орган би трябвало да се преструктурира и напряко да се закрие, в случай че ще вършим различен орган.

Не е загадка, че Българска национална телевизия, да речем, се ръководи по безразсъден метод – бюджетът е голям, а резултатът е никакъв. Изпитвам съществени подозрения по отношение на компетентността на настоящия общоприет шеф по принцип и дали дава отговор на условията да заема този висок пост и мислим да проверим тази работа “.

Тома Биков от ГЕРБ напусна съвещанието на медийната комисия, като съобщи:

„ Аз виждам по какъв начин ще си счупите главите доста тежко, сменете Съвет за електронни медии, махнете Съвет за електронни медии, сменете генералния шеф на Българска национална телевизия, в случай че желаете на БНР сменете, сменете водещите, тъй като тук се сподели, че Българска национална телевизия не реализира резултати.

Но държа да ви кажа – в Българска национална телевизия работят едни от най-хубавите публицисти в България. Внимавайте, да не се окаже, че сте си създали ваша телевизия и сте унищожили нещо, което не е толкоз неприятно “, разяснява Биков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР